7 prečica do ljepote

0

Nekada smo veoma zauzeti i potrebno nam je da sve obavimo za pet minuta. Nemoguća misija! Ipak, postoje neke stvari koje možete uraditi kako biste brže osušili lak na noktima, riješili se natečenosti ispod očiju i… Nastavite sa čitanjem.

 

Najbrži način da se osuši lak na noktima

Uronite ruke u zdjelu ledene vode. Sušite lak na vazduhu dva minuta, a zatim ruke uronite u ledenu vodu na tri minuta, što je dovoljno vremena da lak potpuno očvrsne. Druga opcija je da sušite nokte hladnim vazduhom iz fena, između nanošenja slojeva.

 

Najbrži način da se smanji crvenilo lica

Stavite vlažan, hladan, ručnik na potiljak. To će suziti krvne sudove, “umrtviti” nervne završetke na tom području te će vam pomoći da brzo snizite tjelesnu temperaturu.

 

Najbrži način da se smanji natečenost očiju

Umotajte vrećicu smrznutog povrća u tanki ručnik te ga stavite preko očiju i držite 10 minuta. Najbolje je da koristite smrznuti grašak. Mekani ručnik natopljen u hladnom čaju kamilice će isto pomoći, s obzirom na to da kamilica ima protu-upalno dejstvo.

 

Najbrži način da se ublaži iritacija izazvana depilacijom

Nanesite jednopostotnu hidrokortizon kremu koja umiruje upalu, stišava svrabež i smanjuje crvenilo. Osjetljive tačke, poput obrva, takođe su sklone iritaciji. Nanesite “tačkicu” hidokortizon kreme, veličine graška, na crvenilo odmah nakon čupanja obrva.

 

Najbrži način da se osuši kosa

Fenirajte kosu odozdo. Prvo nanesite pjenu, koja će obložiti vlasi kose i spriječiti ih da upiju više vode. Nakon toga zabacite kosu preko glave ili pričvrstite gornje slojeve šnalom na vrhu glave te počnite da sušite donje slojeve kose. Kada su oni suvi, koristite četku uz čiju pomoć ćete osušiti i zagladiti gornje slojeve. Ova tehnika skraćuje sušenje kose za trećinu.

 

Najbrži način da se prekriju sijede dlake

Prekrijte ih maskarom. Kako starimo tako folikule kose gube sposobnost proizvodnje pigmenta pa zbog toga dolazi do pojave sijede kose. Kako biste na najbrži način riješili ovaj problem, pređite maskarom, koja odgovara boji vaše kose, preko sijedih dlaka. Ovo je samo privremeno rješenje. Naravno, farbanje je i dalje jedini lijek.

 

Najbrži način da se uklone brazde od jastuka sa lica

Operite lice toplom vodom i nanesite, masirajućim pokretima, hidratantnu kremu. Ćelije kože sadrže fluid koji se ponaša kao omotač zbog kojeg je koža deblja. Kada ležite licem na jastuku, tokom spavanja, ovaj fluid curi iz ćelija i apsorbuje ga organizam. To dovodi do pojave brazdi na licu, tj. lice vam izgleda kao da je zgužvano.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info