Zašto muškarci varaju u vezama

0

Činjenica je da muškarci u vezama više varaju od žena. Neki muškarci vezu smatraju igrom ili se odluče na vanbračne afere samo kako bi im prošlo vrijeme. Postoji mnogo razloga, a mi vam donosimo deset najčešćih.

Dosadno im je


Poznato je da se mnogi muškarci “umore” od veze sa jednom ženom te žele da probaju nešto “novo”, kao da su žene za njih samo stvari. Žalosno, ali istinito.

Oni su emotivno neispunjeni


Neki muškarci ostaju emotivno neispunjeni u svojim vezama, što znači da ne dobijaju ljubav koju su tražili. Njima je zgodnije da varaju nego da kažu istinu svojoj partnerki.

Ovisni su o uzbuđenju


Neki muškarci su adrenalinski ovisnici te obožavaju uzbuđenje oko novog odnosa. Međutim, jednom kada se veza “slegne” na svoje mjesto, ovi muškarci izgube interes i počnu da varaju.

Suočavaju se sa nesigurnostima


Muškarci su, ponekad, nesigurniji u vezama od žena, čime se povećavaju šanse za prevaru. Njih je potrebno stalno i iznova uvjeravati da su lijepi i voljeni. Evo oko čega su muškarci najviše nesigurni.

Nemaju morala


Neki muškarci nemaju morala i odluče da uđu u vezu samo da mogu reći kako su u njoj. Oni nemaju ozbiljne namjere sa ženom s kojom su u vezi te neće oklijevati da se, simultano, viđaju i sa drugom ženom (ili čak ženama).

Osjećaju se zapostavljeno


Niko ne voli da bude zapostavljen – ni žene ni muškarci. Ovo je jedan od razloga zašto muškarci traže druge žene, uprkos tome što su u stabilnoj vezi.

Žele da se osvete


Razlog za ovo je sledeći: ako je žena nekada prevarila muškarca, on će čekati da joj se osveti. A na koji način će joj se najbolje osvetiti? Ako je prevari sa drugom ženom.

Ljubomorni su


Ako muškarac ne dobija dovoljno pažnje od svoje partnerke, on pribjegava prevarama ne bi li uspio izazvati pažnju.

Osjećaju da im se bivša promijenila


Najbolji izgovor koji muškarci imaju za odnos sa bivšom partnerkom je “Ona nije ista”. Oni sebi daju priliku da varaju, čak iako je bivša partnerka ostala apsolutno ista, odnosno nije se uopšte promijenila.

Boje se da odu


Neki muškarci su previše uplašeni da kažu ili da se suoče sa istinom da više ne žele vezu te im je zbog toga lakše da varaju nego da prekinu vezu sa partnerkom.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info