Med u službi ljepote

0

Med je dobro koristiti u ishrani zbog njegovih zdravstvenih koristi. Međuim, pored toga, on je i više nego dobrodošao sastojak svih preparata za uljepšavanje te ga mnogi proizvođači krema, gelova za tuširanje i raznih tonika koriste u svojim proizvodima. Evo kako vam med može pomoći da imate prekrasnu kožu.

 

  • Operite lice mlakom vodom i nanesite med. Pustite da se med potpuno osuši i nakon toga isperite.
  • Koristite med prilikom tuširanja. Nanesite ga na tijelo i nježno masirajte kako bi se med upio. On će postati vlažniji i ljepljiviji te će se lako učvrstiti na vašoj koži. Nakon toga ga isperite. Krajnji rezultat: vaša koža će biti ljepša i mekša.
  • Uzmite jednu kašiku meda i jednu oljuštenu jabuku te ih izmiksajte u blenderu. Nakon toga dodatno izlupajte smjesu kako bi postala glatka. Nanesite je na lice i nakon 15 minuta isperite mlakom vodom.
  • Napravite pire od jednog krastavca i iscijedite sok iz njega. U sok dodajte dvije kašike meda i dobro izmiješajte. Dobijenu smjesu nanesite na lice i vrat koristeći blaznicu, a postupak ponavljajte ujutro i uveče, svaki dan. Ostavite da se osuši i nakon toga isperite mlakom vodom. Rezultat: vaše pore će biti sužene i čiste.

  • Pomiješajte jednake količine meda i mlijeka te smjesu nanesite na kožu. Ostavie dvadesetak minuta te isperite mlakom vodom. Ovo će vašoj koži dati prekrasni sjaj.
  • Pomiješajte jednu kašiku meda, jednu kašiku sitno isjeckanih badema, nekoliko kapi limunovog soka i dvije kašike suve ovsene kaše. Nanesite ovu mješavinu na lice i ostavite da se osuši. Nakon toga dobro isperite toplom vodom. Ovaj piling će očistiti pore na licu, a možete ga primjenjivati dva puta sedmično.
  • Pomiješajte 15 ml blagog tečnog sapuna, 118 ml glicerina i 60 ml meda te smjesu nanesite na lice uz pomoć spužvice. Nakon desetak minuta isperite mlakom vodom.
  • Pomiješajte jedno žumance, 5 ml meda i 5 ml glicerina te dobijenu mješavinu nanesite na lice. Nakon trideset minuta lice isperite mlakom vodom. Ova maska će vam pomoći da sakrijete tragove starenja na licu.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info