Šta njegova Facebook stranica govori o njemu

0

Facebook profil muškarca njegova je društvena biografija. Fotografije, prijatelji i grupe u kojima se nalazi, zajedno sa ostalim Facebook opcijama koje koristi, daju sliku o njegovoj ličnosti. Evo kako da saznate da li je ta slika Rembrandt ili najobičniji lažnjak.

 

Njegova profil fotka

Slika vrijedi hiljadu riječi; slika na kojoj je on vrijedi dvije hiljade. Momak koji pozira sa svojom gitarom, pored auta ili sa fudbalskim timom iskreno je strastven oko svog hobija ili želi da navede djevojke da misle da je takav, jer navedeno odražava stereotipne ženske sklonosti. Fotka sa ljubimcem pokazuje da je brižan, ali možda bi bilo pametno da pogledaš i ostale fotografije, čisto da se uvjeriš da Floki nije baš na svakoj.

 

Njegovo “O meni”

Ako je njegovo “O meni” nešto najduže što si pročitala unazad par godina onda ili trebaš čitati više ili se moraš zapitati zašto je on spreman toliko toga napisati o sebi. Možda je on još jedan nadmeni tip ili jednostavno nema osjećaj za privatnost. Nemoj se iznenaditi ako vidiš da postavlja detalje svoje veze.

 

Njegovi statusi

Momak koji ne može izdržati ni deset minuta, a da ne promijeni status ima ili opsesivno – kompulsivni poremećaj, previše slobodnog vremena ili naduvan osjećaj važnosti. S druge strane, muškarac koji ažurira statuse jednom godišnje boji se osude, kritike ili komentara njegovih, takozvanih, prijatelja.

 

Sadržaj njegovog statusa

Ako Farmville i/ili Mafia Wars čine 50% ili više njegovih statusa, on vjerovatno traži utočište u virtuelnom svijetu, jer mu se ne dešava puno toga zanimljivog u stvarnom svijetu. Svijet fantazije može biti zanimljiv, ali ovaj tip momka može imati problema u društvenim situacijama “lice u lice” (npr., upoznavanje).

 

Njegova veza

Može da se zaklinje koliko hoće da je slobodan, ali ako njegov status kaže da je u vezi, on samo flertuje s tobom, jer želi “neku sa strane”. A ako njegov profil kaže da je oženjen, skini ga s liste prijatelja. Nije ti potrebno da razaraš nečiji dom zbog idiota.

 

Njegova navika bockanja

Muškarac koji voli da “bocka” na Facebooku, ženskaroš je najgore vrste. Daje ti do znanja da je možda zainteresovan, onda te drži na ledu i na kraju ne mora ništa poduzeti. Pored toga, poznato je da ženskaroši vole pažnju pa su veoma velike šanse da, dok tebe “bocka”, on zapravo bocka i druge žene koje ima na listi prijatelja.

 

Njegovi prijatelji

Ako je njegova mama jedini prijatelj kojeg ima na listi, to najvjerovatnije znači da petak veče provodi sam, gledajući noćni program. S druge strane, muškarac koji ima više od hiljadu prijatelja, možda ima problem da kaže “Ne”. U svakom slučaju, bilo koji muškarac koji želi da zna šta svako radi u svakom trenutku, možda je fokusiran na druge iz razloga što mu je dosadno u životu.

 

Njegove grupe

Lijepo je vidjeti da čovjek ima interese, ali ako pripada u više grupa od prosječne tinejdžerke koja pokušava da se probije na društvenoj ljestvici, to može da znači da on očajnički traži odobrenje i da će uskočiti u voz, bez obzira gdje on ide.

 

Šta mu se sviđa

Momak koji sve lajkuje (ljude, proizvode, robne marke, događaje, grupe, likove iz crtića i šta sve ne) pomalo je očajan. Iako ga možda stvarno zanimaju sve ove stvari, njegovi lajkovi mogu samo biti fasada slike koju želi da projektuje.

 

Njegovi zahtjevi

Momak koji nije slavna ličnost, ne bavi se estradom ili profesionalnim sportom, a pri tom traži da ga ljudi “obožavaju”, vjerovatno pati od umišljenosti ili je toliko nesiguran da mu trebaju podsjetnici da ga njegovi “prijatelji” cijene. Ne prihvataj njegov zahtjev i “iskuliraj” ga.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info