7 najljepših ostrva na svijetu

0

Jedan od najboljih načina da provedete odmor jeste da odete na neko ostrvo. Tropska ostrva i plaže, egzotična flora i fauna, prizori od kojih zastaje dah – sve ovo čini ostrva najtraženijim i najposjećenijim turističkim destinacijama. Postoji više desetina ostrva na svijetu koja vrijedi posjetiti. Mi smo se odlučili za sledećih sedam.

 

Sejšeli

Zvanični naziv Sejšela je Sejšelska Republika, a ona je arhipelag koji je smješten u Indijskom okeanu i koji se sastoji od 115 ostrva. Nalazi se istočno od Afrike i sjeveroistočno od Madagaskara. Zahvaljujući tropskim plažama i čistoj vodi, Sejšeli su jedna od najpopularnijih turističkih destinacija. Ovdje možete plivati, roniti, pecati i jedriti. PS: Za Sejšele nam nije potrebna viza 🙂

 

Tahiti

Tahiti se nalazi u arhipelagu Društvenih ostrva u Južnom Pacifiku. Ovo prelijepo ostrvo stvoreno je usljed vulkanskih erupcija te je prošarano koralnim grebenima. Poznato je kao jedna od omiljenih destinacija za ronjenje.

 

Maldivi

Zvanično Republika Maldivi, smješteni su u Indijskom okeanu, jugozapadno od Šri Lanke i pravi su raj za turiste. Sastoji se od grupe atola sa veoma bujnom vegetacijom, čistom vodom i besprijekorno prelijepim bijelim pješčanim plažama.

 

Santorini

Grci ga zovu Tira ili Fira, a sam naziv ostrva nastao je srastanjem riječi latinskog naziva Sveta Irena. Samo ostrvo predstavlja asocijaciju za turizam visokog nivoa te je jedno od najslikovitijih i najposjećenijih grčkih ostrva.

 

Sebu

Sebu je filipinsko ostrvo te je prepoznatljivo po svom uskom obalnom području i krečnjačkim visoravnima. Okruženo je sa 167 manjih ostrva i pravi je raj za sve koji vole uživati u pješčanim plažama i kristalno čistoj vodi.

 

Fidži

Ova popularna turistička atrakcija ima zvanični naziv Republika Fidži i nalazi se u južnom dijelu Tihog okeana. Fidži je, uglavnom, nastao usljed vulkanske aktivnosti, a okružen je bijelim pješčanim plažama i koralnim grebenima. Prošaran je tropskim šumama te odiše veoma mirnom i privlačnom atmosferom.

 

Mikonos

Mikonos spada među najpoznatije i najpoželjnije svjetske destinacije, a posjećuju ga turisti iz cijelog svijeta. Njegova vanvremenska ljepota, jedinstvena kombinacija izvanredne pješčane obale sa kristalno čistim morem i zadivljujućim gradom čini ga jednim od najljepših ostrva na svijetu. Toliko je lijep da ćete se u njega zaljubiti na prvi pogled.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info