5 znakova da je on pravi čovjek za tebe

0

Koliko god to željeli – i uprkos svemu što vas uče romantične komedije – nema magičnog odgovora na pronalaženje savršenog partnera. Da biste otkrili da li je neko za vas, potrebno je vrijeme. Donosimo vam pet znakova koji upućuju na to.

Poštujete se


Kada je riječ o shvatanju da li je on pravi, poštovanje treba da bude na vrhu liste. Takođe, poštovanje je nešto što bi trebalo da ide u oba smjera. On bi trebao da te poštuje, a i ti bi trebala poštovati njega.

Možeš reći da te poštuje kada:

  • je spreman na kompromise
  • sluša o tvojim brigama i osjećanjima
  • primjećuje da nešto nije u redu i pita te o tome
  • cijeni tebe i tvoje mišljenje
  • je istinski srećan zbog tvojih uspjeha.

On ima kvalitete koje tražiš


U idealnom slučaju, unaprijed bi trebali znati koje to kvalitete tražite i vrednujete kod partnera. Ako to pokušavate da shvatite nakon nekog perioda provedenog s njim, to može biti ozbiljan problem. Ako imate ideju o kvalitetama koje tražite – o onima koje su vam najbitnije – to će vam pomoći da utvrdite da li je on pravi čovjek za vas.

Cijenite iste stvari


Šta najviše cijenite? Koje vrijednosti čine život koji ste odabrali da živite? Ovo su bitna pitanja koja trebate da se zapitate, jer vam mogu pomoći da saznate da li je on pravi muškarac za vas. Ako ne cijenite iste stvari, on nije onaj s kim želite provesti ostatak života.

Neka vas vodi intuicija


Nikada ne trebate ignorisati intuiciju. Istovremeno, ona nikada ne bi trebala biti odlučujući faktor. Vaša intuicija vam treba služiti kao vodič, nešto na šta se oslanjate prilikom odlučivanja da li je on pravi. Dok god vam instinkti govore da on jeste ili nije pravi, to je dobro. Mnogo puta naši instinkti znaju biti u pravu. Naravno, naši najbolji instinkti mogu i pogriješiti. Upravo zbog toga intuicija je samo jedan od znakova koje trebate razmotriti prilikom utvrđivanja da li je on pravi čovjek za vas.

Sa njim možeš biti ono što jesi


Čovjek koji pokušava da vas promijeni neće vas cijeniti. Ako možeš biti ono što jesi dok si s njim, on bi mogao biti pravi čovjek za tebe. To znači da on ne prihvata samo tvoje dobre strane već i tvoje mane i slabosti. Kada možete biti ono što jeste, vi se osjećate slobodno te imate povjerenja u njega, jer vas on prihvata baš takvom.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info