4 načina da izgledate mlađe za samo 10 minuta

0

Mnogo je razloga zbog kojih je starenje dobra stvar – veće samopouzdanje, stabilni prijatelji, više stvari u ormaru. Međutim, dobijanje izgleda koji pokazuje vaše godine nije tako uzbudljivo.

Srećom, upotreba pravih proizvoda može vam dosta pomoći u zadržavanju mladalačkog izgleda kroz vaše tridesete i četrdesete.

Promijenite losion za čišćenje lica


Staračke pjege se ne zovu tako bez razloga. Hiperpigmentacija je rezultat štete koju našoj koži nanosi sunce i, pogađate, starenje. Da biste ublažili tamne mrlje, nabavite losion za svakodnevno čišćenje lica koji sadrži prirodne posvjetljivače kože, kao što su ekstrakt sladića  i kiseline sa efektom pilinga, poput salicilne ili glikolinske.

Izbacite puder


Puder nije prijatelj kože koja stari, jer se može zavući u fine linije i uvećane pore na koži. Umjesto toga, izaberite tečni puder ili toniranu hidratantnu kremu koja će vam dati isti efekat, ali se neće nakupljati u koži. Pri tome, potražite formulu koja je dizajnirana tako da održava zdravlje kože – pronaći ćete mnogo krema koje se lako nanose, otporne su na znoj i pune su vitamina. Da biste kontrolisali sjaj, koristite kozmetički upijajući papir.

Krema za smirivanje kože


Kreme za područje oko oči vraćaju vlažnost koži oko očiju, čineći linije i bore manje primjetnim. Preporučujemo da birate kreme sa smirujućim faktorima, jer one brzo ublažavaju upalne procese koji izazivaju tamne kolutove ispod očiju. Isti efekat imaju i kreme koje sadrže kofein. Nećete pogriješiti ni ako koristite bolju hidratantnu kremu.

Praktikujte korištenje pilinga


Kako starimo, naš nekada svježi ten može početi da izgleda bledunjavo. Da biste se izborili sa ovim, počnite se družiti sa pilingom za lice, dva puta sedmično bez izgovora te ne zaboravite kožu na vratu! Za ostatak tijela koriste, jednom ili dva puta sedmično, piling za tijelo koji često možete pronaći i u obliku gelova za tuširanje. Tako osvježenu kožu uljepšajte hidratantnom kremom sa efektom odbijanja svjetla i vaša koža će sijati cijelog dana.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info