Top 15 mjesta na svijetu za romantična putovanja

0

Svako putovanje je prilika da se vidi i sazna nešto novo, a još ako je i protkano romantikom, onda je “pun pogodak”. Nije bilo lako, ali smo se na kraju ipak odlučili za sledećih petnaest mjesta koja romantiku dižu na viši nivo.

 

Pariz

Pariz je sinonim za romantiku. Grad svjetlosti će svakom romantičnom paru ponuditi svoje prekrasne parkove i bašte, eklektična vina i hranu te nezaboravne intimne trenutke. Šetnja Champs Elyseesom, udobna vožnja Senom ili piknik u luksemburškom parku – uživaćete u svakoj sekundi provedenoj u francuskoj prestonici.

 

Venecija

Ona odiše romansom kao rijetko koji drugi grad. Ova mistična ljepotica vam može ponuditi veoma romantično iskustvo u vidu vožnje gondolom u vrijeme zalaska sunca. Pijuckanje kapućina u nekom od mnogobrojnih kafea, divljenje drevnoj arhitekturi i šetnja mnogobrojnim uličicama samo su neke od stvari koje parovi rade u ovom preslatkom gradu.

 

Barbados

Duge pješčane plaže, palme, egzotična pića i zabavni zvuci kalipso ili rege muzike poželjeće dobrodošlicu svakom paru na Barbados. Ova ostrvska država je ocijenjena kao najrazvijenija na Karibima te nudi beskrajni šarm svim romantičarima.

 

Maldivi

Sa grupom od 1 000 koralnih ostrva, Maldivi imaju pogled na more iz svakog ugla. Na Maldivima sunce sija tokom cijele godine, a na njima je smješteno na stotine odmarališta. Oni, takođe, nude i sve vrste vodenih sportova i šarolik podvodni život koji je pravi raj za sve obožavaoce vodenih ljepota.

 

Grčka

Romantične destinacije i iskustva su potpuno bezgranična u ovoj divnoj zemlji. U ovome se posebno ističe Santorini, koji ima krajolike i zadivljujuće znamenitosti koje oduzimaju dah.

 

Australija

Za modernije i urbanije romantično iskustvo, posjetite Australiju. Luksuzni hoteli i mnoštvo stvari za razgledanje privlače parove iz cijelog svijeta na ovo ostrvo kengura.

 

Havaji

Havaji su oduvijek smatrani cool romantičnom destinacijom koju svi žele da posjete bar jednom u životu. Uz prekrasne krajolike i tropsku klimu, vode Havaja su mirne i pravo su osvježenje za tijelo i dušu.

 

Beč

Austrijska prestonica je izobilje ljepote i istorije. Posjetite impresivne vrtove i dvorce sa voljenom osobom i zauvijek ćete sa sobom nositi dio romantične istorije.

 

Bahami

Otiđite na ovu destinaciju u bilo koje doba godine i uživaćete u beskrajnim pješčanim plažama koje oduzimaju dah. Mnoštvo kazina i vožnja gliserima samo su neke od aktivnosti u kojima možete uživati dok ste na Bahamima.

 

Toskana

Nepregledno prostranstvo puno vinograda i maslenika. Krajolici u kojima ćete beskrajno uživati, sir i vino koje ćete obožavati i Firenca u koju ćete se zaljubiti. Ukratko – Toskana.

 

Dubrovnik

Dragulj Jadrana. Čak je i čuveni irski dramski pisac George Bernard Shaw jednom izjavio: “Ako želite vidjeti raj na zemlji, dođite u Dubrovnik”. Ako ne idete na romantično putovanje, ipak ga posjetite. Nemojte propustiti priliku da hodate zidinama ili da “skoknete” do Lokruma.

 

Prag

Zahvaljujući besprijekorno očuvanom starom dijelu grada i bajkovitoj arhitekturi, Prag je jedno od svjetskih romantičnih čuda. Šetnja ruku pod ruku od dvorca preko Karlovog mosta do monumentalnog Starog gradskog trga i gledanje (i slušanje) 600 godina starog astonomskog sata je apsolutno savršenstvo koje se ničim ne može kupiti. Ljepota i romantika ovog grada, kao i njegovi mnogobrojni tornjevi i kaldrme, pravi su raj za sve parove.

 

Lisabon

Oivičen starim zamkom, sa predivnim pogledima sa vrhova okolnih brda, lijepim zdanjima, tvorevinama od kaldrme, starim tramvajima, rijekom koja juri ka Atlantiku i detaljima iz vremena velikih istraživača, Lisabon ima sve sastojke koji ga čine jednim od najromantičnijih gradova na svijetu. A ako vam to nije dovoljno, u blizini se nalazi Sintra (evropska prestonica romantizma) i nevjerovatno živopisno srednjovjekovno selo Obidos, koje je bilo poklon kralja njegovoj kraljici.

 

Buenos Ajres

Buenos Ajres odiše strašću, posebno kada gledate parove koji plešu tango na sred ulice. Ulice su senzualna mješavina evropske elegancije i strasti Latinske Amerike, sa monumentalnom arhitekturom, bulevarima oivičenim drvećem i ljupkim restoranima. Savršen je za duge šetnje te je grad koji pobuđuje neočekivane želje.

 

Sevilja

“Potonite” u egzotični šarm i atmosferu najljepšeg španskog grada u kojem se nevjerovatna mavarska arhitektura nalazi na svakom koraku. Tradicionalna korida, flamenko, obilazak grada u kočijama te ležerna šetnja cvjetnim ulicama samo su neke od stvari u kojima možete uživati u prestonici Andaluzije.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info