Najgore i najbolje haljine sa dodjele Oskara. Ikad.

0

Iako nam je do sledeće dodjele nagrada Filmske akademije ostalo još šest mjeseci, ipak nismo mogli toliko da čekamo, a da vam ne pokažemo neke od najgorih i najboljih kreacija sa crvenog tepiha.

 

Najgore odjevena 1989. : Demi Moore

Neko bi trebao ili da pronađe drugu polovinu njene haljine ili da je uputi u najbliži biciklistički klub. Srećom, Demi je odabir garderobe za svečane prilike povjerila profesionalcima.

 

Najgore odjevena 1992. : Geena Davis

Nominovana za fantastičnu ulogu u “Thelma i Louise” (obavezno pogledati, ako već niste), Geena se pojavila na crvenom tepihu u haljini koja je ličila na kombinaciju kostima za can – can, vjenčanice i haljine za kotiljon.

 

Najgore odjevena 1995. : Lizzy Gardiner

Haljina koja je napravljena od American Express zlatnih kartica. No comment!

 

Najgore odjevena 2001. : Bjork

Nismo sigurni da li bi sa ovom kreacijom trebala plivati u jezeru ili klizati na ledu!

 

Najgore odjevena 2002. : Gwyneth Paltrow

Providni gornji dio, zbog kojeg je izgledala “ravnija” nego što to jeste. Opet, providni gornji dio…

 

Najgore odjevena 2003. : Hilary Swank

Blijedoružičasta u kombinaciji sa ružičastom i spremni ste za Grand paradu! Hej, Hilary, pogriješila si mjesto i vrijeme! OK, priznajemo da su Jimmy Choo sandale odlične.

 

Najgore odjevena 2004. : Uma Thurman

Je l’ to ona nosi ranac na leđima? Ranac koji je napunila sijenom, jer se spremila da ide nahraniti krave u Alpama? Haljina u potpunosti skriva njenu figuru i prekrasne noge. Da ne spominjemo da liči na kostim za Noć vještica…

 

Najgore odjevena 2006. : Charlize Theron

Ovdje se previše toga dešava. Čini se kao da je gomila platnenih traka nakačena na steznik haljine, bez ikakve logike, u poslednjem trenutku. Šlag na torti? Ogromna i loše postavljena mašna na lijevom ramenu. Užas.

 

Najgore odjevena 2008. :Tilda Swinton

Neka neko spasi Tildu iz crne kese za smeće od somota koja je drži za taoca!

 

Najgore odjevena 2009. : Marion Cotillard

Obično smo impresionirani kada se poznate dame pojave na crvenom tepihu u haljini poznate dizajnerske kuće. Međutim, Diorova haljina koju je Marion nosila je kombinacija trendova – šljokice, til, “visoki” kaiš i sve to je nadjačalo vitku glumicu.

 

Najgore odjevena 2010. : Georgina Chapman

Dodjela Oskara ili Groznica subotnje večeri?

 

Najbolje odjevena 2002. : Kate Winslet

Ova haljina je ultra laskava za Kate te se savršeno slaže sa njenim tenom i bojom kose. Cvjetna, vezena naramenica zgodan je detalj koji ovu jednostavnu haljinu čini dostojnom crvenog tepiha.

 

Najbolje odjevena 2002. : Halle Berry

Pored Kate Winslet, najbolju haljinu 2002. godine imala je Halle Berry. Haljina pokazuje Halleine najbolje “dijelove”, dok strateški odrađen i postavljen vez muškarce tjera na maštanje. Na donjoj polovini se nalazi dosta materijala, ali on ne utiče bitno na gornji dio niti skriva oblik njenih nogu.

 

Najbolje odjevena 2004. : Angelina Jolie

Angie je jedna od rijetkih dama koja bez bojazni može nositi ovaj materijal i ovu boju. Haljina odlično “pada” preko njenih oblina i na pravi način pokazuje njene atribute.

 

Najbolje odjevena 2005. : Cate Blanchett

U haljini od žute svile koju je specijalno za nju kreirao Valentino, Cate izgleda kao klasična holivudska starleta. Jedna naramenica i kaiš u kontrastnoj boji savršeni su detalji, a boja haljine odlično se slaže sa njenom mliječno bijelom puti.

 

Najbolje odjevena 2005. : Hilary Swank

Ozbiljan oporavak od ružičaste katastrofe koju je nosila dvije godine ranije. Prekrasnu haljinu boje safira koja pokazuje Hilaryna besprijekorna leđa izradila je modana kuća Guy Laroche. Ove godine je osvojila Oskara za film “Djevojka od milion dolara”, a sama Hilary izgleda baš tako!

 

Najbolje odjevena 2006. : Keira Knightley

Keira izgleda graciozno u ovoj haljini boje patlidžana koju je za nju kreirala Vera Wang. Višebojna Bulgari ogrlica dodaje još jednu notu elegancije već sofisticiranom izgledu.

 

Najbolje odjevena 2006. : Michelle Williams

Pored Keire, savršenu haljinu iste godine imala je Michelle Williams. U kombinaciji sa svijetlo crvenim usnama i paperjastom kosom, ova kreacija Vere Wang od Michelle čini damu koja kao da je ovog trenutka “iskočila” iz filmskog platna.

 

Najbolje odjevena 2007. : Helen Mirren

Helen izgleda veoma privlačno u Christian Lacroix haljini sa detaljnim perlama i čipkom. Suknja je veoma romantična i pokazuje Helenin nevjerovatan struk.

 

Najbolje odjevena 2008. : Helen Mirren

Wow! To je sve što ćemo reći.

 

Najbolje odjevena 2009. : Penelope Cruz

Penelope izgleda prelijepo i krhko u ovoj haljini modne kuće Pierre Balmain. Chopard narukvica i ogrlica samo dodatno naglašavaju ljepotu španske glumice.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info