Da li je vaša veza u krizi? Evo kako da je spasite

0

Kao i u svim drugim stvarima u životu, i u vezama se mogu desiti usponi i padovi. Međutim, neki padovi mogu dovesti do prave krize koja može trajati veoma dugo i rezultirati raskidom. Kako se to ne bi desilo, pratite sledeće savjete.

 

Prestanite se svađati zbog svog ega

Pojedini parovi smatraju da je njihova veza došla do samog kraja te su voljni da urade sve što je potrebno kako bi je spasili, ali ponekad ne shvataju da je sve što rade, zapravo, samo brojanje ko je pobijedio, a ko izgubio u svađi. Vezu možete spasiti tako što ćete, skupa sa partnerom, preispitati u čemu je pravi problem. Ako je veza u krizi samo zbog vašeg ega, onda će biti veoma lako da se ista spasi.

 

Prestanite pominjati prošlost

Ovo je prva i najbitnija stvar u spašavanju vaše veze. Trebate početi od nule. Pominjanje stvari koje su se desile u prošlosti i traženje krivca će samo pogoršati situaciju. Čuvanje vaše veze podrazumijeva puštanje prošlosti i prihvatanje bolje sadašnjosti i svjetlije budućnosti.

 

Zadržite određenu distancu

Često se dešava da parovi, koji su stalno zajedno, ne shvataju šta znači biti razdvojen. Naime, ako se ne viđate par dana, biće vam sasvim jasno da ne možete jedno bez drugog i jedva ćete čekati da se ponovo vidite.

 

Saslušajte jedno drugo

Najčešći savjet koji ćete dobiti s ciljem poboljšanja odnosa je da poboljšate komunikaciju. Svaka tema ili diskusija ima dvije tačke gledišta. Veoma je bitno da saslušate jedno drugo, a ne da se to svodi samo na puko klimanje glavom. Ne prekidajte partnera dok priča, saslušajte ga te nakon toga kažite šta imate.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info