10 stvari koje morate imati u kupatilu

0

Spavaća soba, kuhinja i kupatilo vjerovatno su tri najbitnije prostorije u vašem domu. Njihov dekor i organizacija govori puno o vašoj ličnosti. Takođe, veoma je bitno da, pored svega ostalog, i vaše kupatilo “prati” moderne trendove. Mi smo tu da vam pomognemo oko toga i kažemo koje biste to stvari trebali imati u kupatilu.

Sunđer za kupanje


Sunđer za kupanje jedna je od najbitnijih stvari koju morate imati u kupatilu. Na tržištu postoje različite verzije sunđera – jedni imaju mekšu, a drugi tvrđu teksturu. Važno je da ga koristite, jer pomoću njega se lakše i bolje uklanjaju mrtve ćelije kože.

Gel za čišćenje lica


Dobar gel za čišćenje lica će vam pomoći da vaša koža uvijek bude zdrava i blistava. Uz njegovu pomoć možete skidati i šminku, tj. koristiti ga umjesto sapuna. Birajte ga u zavisnosti od tipa kože koji imate.

Gel za tuširanje


Za razliku od gelova za čišćenje lica, ovdje je izbor mnogo veći. Većina gelova za tuširanje je pogodna i za tijelo i za kosu i zbog toga su neizostavna stavka svakog kupatila.

Ulje za kupanje


Nakon napornog radnog dana, najbolje je da se opustite u kupki u koju ćete dodati ulje za kupanje. Postoje razne vrste, a tačna količina koju trebate dodati obično je naznačena na pakovanju.

Peškiri i ručnici


Kupatilo ne bi bilo to što jeste da nema peškira i ručnika. Znamo da nema potrebe, ali ipak da napomenemo – koristite različite peškire za različite dijelove tijela, i to: jedan za lice, jedan za ruke i jedan za tijelo. Takođe, ručnike držite pored lavaboa, a peškire pored tuš kabine/kade.

Osvježivač prostora


Ako ste vi uvijek svježi i namirisani, zašto ne bi bilo i vaše kupatilo? Kako bi vaša kupaona uvijek bila mirisna, koristite osvježivač prostora. Postoje razne varijante, a vi koristite one koje vam najbolje odgovaraju.

Ormarić sa lijekovima


Ovo je još jedna stvar koju možete i trebate držati u kupatilu. Pored toga, u ormariću možete držati i druge potrepštine, kao što su četkica i pasta za zube, gelovi i lakovi za kosu, sapun itd.

Mirisne svijeće


Mirisne svijeće će u vašem kupatilu stvoriti idealnu i umirujuću atmosferu. Postoje u različitim veličinama i oblicima te raznih mirisa. Možete ih ubaciti, zajedno sa cvijećem, u činiju sa vodom u kojoj će svijeće plutati.

Dekorativno cvijeće


Kako bi ukrasili kupatilo, možete u njega postaviti i par malih saksija sa cvijećem. Imajte u vidu da je cvijeću potrebna svjetlost pa je najbolje da ga držite u blizini prozora.

Slike


A ko to kaže da u kupatilo ne treba stavljati slike? Mrtva priroda, pejzaži i prekrasni krajolici su teme koje će samo dodatno uljepšati vaše kupatilo i dodati mu dozu kreativnosti.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info