Fendi: Istorija torbi u 15 slika

0

Silvia Venturini Fendi dobila je 1997. godine prijedlog da kreira praktičnu žensku torbu. Umjesto toga, ona je stvorila Fendi Baguette. U čast petnaeste godišnjice torbe, brend se udružio sa izdavačkom kućom Rizzoli i kreirao knjigu koja obuhvata 250 torbi u stvarnoj veličini. Mi smo odabrali naših 15 favorita. Uživajte.

 

Destinacija: Meksiko

Inspirisana Meksikom i napravljena 1997. godine, ova torba sa šarenim vezom pripremila je mnoge gradske cute za fiestu.

 

Svijetla torba, veliki grad

Svi znamo da modni zaljubljenici nose uglavnom crno, ali povremeno vole i “izlete” u bojama, kao što je ova torba iz 2001. godine.

 

Zaustavite vrijeme

Sergej Ćetković je 2000. godine pjevao “Zaustaviću vrijeme“, a Fendi je, istovremeno, lansirao ovu torbu. I, bar što se torbe tiče, mi stvarno želimo da zaustavimo vrijeme.

 

Buduća prošlost

Ova torba je bila veoma popularna ove ljetne sezone, iako je imala svoj debi prije deset godina.

 

Gusarska čizma

Kada je ova torba, 2003. godine, stigla na police, u bioskopima je premijerno prikazan film “Pirati sa Kariba”. Iako sumnjamo da je kapetan Jack Sparrow tražio ovu torbu, njena pozlaćena “fasada” je definitivno nešto što je vrijedno čuvanja.

 

Torba Carrie Bradshaw

Serija “Seks i grad” dala je Fendi torbi status “ona torbica” i ko bi mogao zaboraviti scenu kada su Carrie ukrali njenu? Ova torba psihodeličnog dizajna iz 2003. godine svakako je vrijedna krađe.

 

Tragovi rajsferšlusa

Lajkovali bismo vašu Facebook fotografiju da na njoj nosite ovu torbu. I Facebook i ova torba su debitovali 2004. godine.

 

Teksas je teksas

Torba koja je izdana 2006. godine i koja je samo još više podigla popularnost teksasa.

 

Zastrašujući chic

Kombinacija crne i narandžaste boje ne mora automatski značiti da je riječ o temi za Noć vještica, ali ova torba iz 2006. godine ima zastrašujući element u vidu pažljivo postavljenih perlica koje liče na male oči.

 

Boje svuda

Poigravajući se sa ikoničnim zaštitnim znakom Fendi, ova torba iz 2009. godine zamjenjuje poznati smeđi Fendi materijal sa živopisnijom verzijom inspirisanom bojama.

 

Moć suncokreta

Genijalnost apstraktnih suncokreta na ovoj torbi iz 2009. godine čini je apsolutnim favoritom i odličnim izborom za bilo koji vrući, ljetni dan.

 

Pozlaćeni Fendi

Da ste ovu torbicu nosili prošle godine, pustili bi vas bilo gdje. Dekadentna kombinacija baršuna i zlata gotovo je sigurna VIP propusnica.

 

Klasika sa perlama

Fendi često kreira najčudnije moguće torbe i sarađuje sa kontroverznim umjetnicima. Međutim, ova torba iz 2011. godine je savršeno damska i mi pozdravljamo njene elegantne perle kao finu promjenu tempa.

 

F je za Fendi

Prije nego što je minimalizam ponovo postao chic, ljudi su trčali za znakovima modnih marki. Ova višebojna, luda, torba kao da viče “F je za Fendi”.

 

Kora limete

Fendi se po koži prepoznaje i mi ćemo je uzeti u svakoj duginoj boji – pa čak i u boji limete.

 

Šest za put

Srećom po nas, Fendi ponovo pravi šest Sivlijinih omiljenih torbi i sada je šansa da zgrabite jednu ili svih šest. Posjetite Fendi.com za više informacija.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info