O čemu muškarci vole da pričaju

0

Muškarci vole da pričaju i to niko ne može poreći. Obilje časopisa i portala koji se bave muško – ženskim odnosima uvjeravaće vas kako je muškarcima stalo samo do toga da nahrane svoj libido i da gledaju sve što se prikazuje na sportskom kanalu. Činjenica je da oni pričaju o momcima koji tek treba da dostignu nivo zrelosti. Međutim, ako se viđate sa muškarcem koji vas voli, zna svoje obaveze i sa vama vidi budućnost, onda je bitno i da znate o čemu to momci vole da pričaju sa djevojkama. Ako znate šta mu je na umu, to vam može pomoći da se izgradi emocionalna povezanost i ojača vaš odnos kao nikada ranije.

 

Ambiciozni planovi

Primitivni nagoni sugerišu da je muškarac taj koji treba da zarađuje i štiti. Na temelju tih nagona, muškarci često smišljaju temeljite i ambiciozne planove “preživljavanja”. Oni planiraju svoje akademsko obrazovanje i traže posao, kako bi se mogli izdržavati. pa se obično dešava da muškarac bude mnogo ambiciozniji od žene. Ipak, svaki muškarac voli da priča o svojim ambicijama, a  traženje tvoje podrške i odobravanja su osnovni razlozi zbog kojih to želi podijeliti s tobom.

 

Prijatelji i porodica

Ono što muškarci dijele sa svojim prijateljima i porodicom puno se razlikuje od onoga što mi dijelimo sa svojima. Iako muškarac to ne kaže, on se brine o svakom i najmanjem detalju koji se dešava ljudima u njegovom životu. On će ti reći sve šta se s njima događa i kako je to uticalo na njega. Uključi se u razgovor postavljajući mu pitanja i reagujući na ono šta on kaže. Priča o prijateljima i porodici je način da te “uključi” u dio njegovog života koji je tebi, još uvijek, prilična nepoznanica.

 

Uspjesi i neuspjesi

Ljudski je da s nekim podijelite svoju tugu kako biste dobili utjehu ili da dijelite svoju sreću kako biste je udvostručili. Ako tvoj muškarc s tobom priča o svojim uspjesima i neuspjesima, to je sasvim normalno. Momci vole da se hvale o svojim uspjesima, jer je za njih život uvijek takmičenje u superiornosti. S druge strane, oni vole i da pričaju o svojim neuspjesima, jer žele da budu sigurni da se ništa nije promijenilo u vašem odnosu zbog ovog njihovog pada.

 

Planovi za život

Ako muškarac planira da s tobom provede svoj život, on će željeti da razgovara o tome. On će s tobom podijeliti svoje gledište kako zamišlja vaš zajednički put. Pitanja kao što su gdje ćete živjeti, planovi za njegovu karijeru, da li ćete neko vrijeme biti s njegovom porodicom i slično su stvari koje on želi da podijeli s tobom, a svrha svega toga je da sazna kakvo ti imaš mišljenje o tome.

Na kraju…

Odgovor na pitanje o čemu muškarci vole da pričaju ne razlikuje se mnogo od odgovora o čemu žene vole da pričaju. U suštini, i muškarci i žene vole da međusobno podijele svoja osjećanja, emocije i tačke gledišta. Aktivno slušanje važan je dio boljeg upoznavanja vašeg muškarca. Stoga, inicirajte razgovore i aktivno učestvujte u njima sa istinskim zanimanjem.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info