5 odličnih načina za zaštitu ofarbane kose

0

Ko kaže da ofarbana kosa postaje zapuštena nakon određenog vremenskog perioda? Drage dame, slobodno se nasmijte u lice svima koji to kažu. Pratite ovih pet savjeta i vaša kosa će uvijek izgledati božanstveno.

Koristite odgovarajući šampon


Koristite šampone za ofarbanu kosu. Oni nisu marketinški trik već postoje s razlogom. Obogaćeni formulama za dodatnu njegu, ovi šamponi će vam pomoći da boja vaše kose ostane netaknuta, bez ikakvih oštećenja.

Ne izlažite kosu previše suncu


S obzirom na to da sve stvari izblijede nakon duže izloženosti suncu, ista stvar se može desiti i sa vašom kosom. Ona može postati lomljiva zbog oštećenja izazvanih sunčevom svjetlošću. Sasvim je normalno što želite da cijeli svijet vidi vašu novu boju kose, ali lagani ljetni šešir vam uopšte neće naškoditi.

Nosite kapu kada ste pod tušem ili u bazenu


Znamo da ovo može zvučati totalno otrcano, ali jednom kada se naviknete, nećete imati problema. Bilo da se idete tuširati ili plivati u bazenu, obavezno nosite kapu za tuširanje, odnosno plivanje.

Izbjegavajte pranje odmah nakon farbanja


Ovo važi za sve dame koje su se upravo vratile iz frizerskog salona sa novom bojom kose. Sigurni smo da vam je vaš frizer to već savjetovao, ali nemojte napraviti grešku i odmah oprati kosu šamponom. Boja neće izblijedjeti, ali će izgubiti svoj sjaj i raskoš. Prvih nekoliko puta nakon farbanja, perite kosu samo vodom. Naravno, ne zaboravite regenerator.

Uvijek koristite regenerator


Redovno korištenje regeneraora vratiće vašoj kosi potrebnu vlažnost. Štaviše, postarajte se da regenerator nanesete, bukvalno, na svaku vlas.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info