10 najfascinantnijih hotela

0

Donosimo vam listu najneobičnijih hotela. Neki od njih ne pružaju komfor od pet zvjezdica, ali su zato najnevjerovatniji i najfascinantniji hoteli na svijetu.

 

Hotel Silken Puerta America, Madrid, Španija

Futuristički hotel u španskoj prestonici dizajnirali su svjetski poznati arhitekti i umjetnici. Ovo je jedan od onih nevjerovatnih hotela koji nude vrhunski komfor, a u samom hotelu, sve su sobe drugačije.

Blow Up Hall 5050, Poznan, Poljska

Blow Up Hall 5050 je još jedan evropski hotel koji se može pohvaliti futurističkim izgledom. Smješten je u poljskom gradu Poznanu, a osim prekrasno dizajniranih soba, hotel koristi i najsavremeniju tehnologiju. Da bi ušli u sobu, gosti na recepciji dobijaju iPhone pomoću kojeg otključavaju vrata sobe.

Kolarbyn Eko Brvnara, Švedska

Povratak korijenima. A za to nema boljeg mjesta od Švedske. Kolarbyn Eko Brvnara pokušava da smanji uticaj na životnu sredinu tako što će postati dio prirode. Prelijepe sobe i kolibe opremljene su jednostavnim, ali udobnim, namještajem i uređajima.

 

Dvorac Thorngrove, Adelejd, Australija

Od futurizma preko prirode do dvorca. Dvorac Thorngrove smješten je u Adelejdu, Australija. Njegov predivni dekor i impresivna fasada privlače goste iz cijelog svijeta.

 

Hotel Čizma, Novi Zeland

Odavde stvari postaju neobične. Spavanje u čizmi na Novom Zelandu. Vaše iskustvo će biti poboljšano prelijepim okruženjem i seoskim načinom života.

 

Prenoćište Pasji lavež, SAD

Iako mnogi možda nikada nisu čuli za američki gradić Kotonvud, njihov najpoznatiji bigl se pojavljuje u magazinima, vijestima i blogovima širom planete. Čuveno prenoćište podiže termim “hotel za ljude sa ljubimcima” na sasvim novi nivo.

 

Museumotel, Francuska

Museumotel u Francuskoj zaista je jedinstveno umjetničko djelo. Dizajnirao ga je Pascal Haüserman 1960. godine kao ljetni produžetak većeg hotela, a mjesto je pretvoreno u muzejomotel 2006. godine i od tada uživa popularnost i uspjeh koje je oduvijek zasluživao. Njegovi enterijeri imaju pop – art atmosferu, a svaki “mjehurić” ima drugu temu.

 

Hotel de Glace, Kvebek, Kanada

Lijepa i neobična građevina, jedna je od rijetkih i stvarnih ledenih hotela, a jedina je te vrste koja se nalazi na prostoru Sjeverne Amerike. Radovi na hotelu za sledeću sezonu počinju u junu svake godine, kada se otopi i zadnji ledeni blok. Predstojeća sezona počinje 6. januara.

 

Anantara Zlatni trougao, Bangkok, Tajland

Anantara Zlatni trougao primjer je hotela koji vas na prvi pogled očara svojom ljepotom i veličanstvenošću. Budući da se nalazi u prelijepom Zlatnom trouglu (dio Azije u kojem se proizvodi opijum i koji obuhvata četiri zemlje Jugoistočne Azije: Burmu, Laos, Vijetnam i Tajland) hotel pruža savršen balans između jedinstvenosti iluksuza.

 

Zatvor Karosta, Letonija

Jedan od najneobičnijih hotela na svijetu je, svakako, zatvor Karosta. Ovaj bivši zatvor sovjetskog KGB-a opisivan je kao pakao na zemlji. Niko tačno ne zna šta se dešavalo iza zidina ovog zloglasnog zatvora, ali većina istraživača paranormalnog ga karakteriše kao “mjesto sa najviše paranormalne aktivnosti na svijetu”. Nama jedino nije jasno ko bi želio svojevoljno provesti noć u zatvoru i da za to još i plati…

 

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info