Kako prestati sa grickanjem noktiju

0

Grickanje noktiju jedna je od najiritantnijih navika koju imaju mnogi. Ona počinje još u ranom djetinjstvu, a neki je se ne riješe do poznih godina. Često grickanje noktima daje loš oblik te im šteti. Bez obzira koliko puta pokušavali, pojedinim osobama veoma je teško da se riješe ove navike. Jeste li i vi jedna od tih osoba? Želite li da se riješite ove gadne navike? Evo par savjeta.

 

Obojite ih

Ako ne nalakirate nokte, oni će i dalje izgledati “primamljivo”, tj. nećete prestati da ih grickate. Nakon što ih nalakirate, veoma su velike šanse da nećete upražnjavati ovu naviku. Možda jedanput i hoćete, ali nakon što osjetitie ukus laka, drugi put se to neće desiti.

 

Koristite umjetne nokte

Ako prethodni savjet ne pomaže, probajte umjetne nokte. Njih nije “lako” grickati te vam, stoga, mogu pomoći da se riješite ove navike.

 

Izaberite druge opcije

Žvakanje žvakaće gume ili bombone može vam biti jedan od izbora kada sledeći put dođete u napast da grickate nokte. Takođe, potražite kreme i lakove za nokte protiv grickanja noktiju (imaju veoma gorak okus te su zbog toga i djelotvorni).

 

Angažujte se oko drugih aktivnosti

Budite zauzeti nekom aktivnošću. Bilo da je to sport, ples, pletenje, crtanje ili pisanje – angažujte se oko neke aktivnosti tako da vam mozak, a i ruke, budu zauzeti.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info