8 grešaka zbog kojih izgledate starije

0

Postoji mnogo stvari zbog kojih možemo izgledati starije nego što to zaista i jesmo. Donosimo vam nekoliko njih.

Mrštenje


Da, dobro ste pročitali. Namršteno lice izgleda starije od nasmijanog. Kada se smijete, vaše lice dobija prekrasni sjaj. Nasuprot tome, mrštenje vaše lice čini starijim nego što to ono zapravo jeste. Osim toga, zbog mrštenja ćete dobiti i ružne linije (brazde) na čelu.

Gojaznost


Kako starimo tako smo skloni da zanemarujemo svoju težinu. Ono što ne shvatamo je da zbog debljanja izgledamo starije nego što to zaista jesmo. Dakle, ovo bi bio još jedan razlog zbog kojeg trebamo ostati u dobroj formi. Redovno vježbajte i pazite šta jedete.

Stil oblačenja neprikladan starosnoj dobi


Stil oblačenja “stare” žene, kada imate jedva četrdesetak godina, će od vas to i napraviti – ženu koja izgleda staro. Međutim, ukoliko nosite odjeću namijenjenu ženama koje su desetak godina mlađe od vas, opet ćete izgledati starije. Većina žena misli da će, ako nose odjeću namijenjenu mlađim damama, automatski izgledati mlađe. Istina je da će ovaj korak učiniti sasvim suprotno. Dakle, uvijek birajte odjeću primjerenu vašim godinama i neće biti problema.

Obrve


Deblje i gušće obrve će vam pomoći da izgledate mlađe, dok ćete sa veoma tankim obrvama izgledati starije. Pretjerano čupanje obrva može dovesti do njihovog permanentnog prorjeđivanja u budućnosti. Zbog toga vaše lice može izgledati bezizražajno i staro.

Tamni kolutovi ispod očiju


Zbog njih ćete izgledati puno starije nego što to jeste. Potrebno je da ih prekrijete korektorom, a evo i par načina na koje ih se možete riješiti.

Pušenje ili alkohol


Prekomjerno pušenje i konzumiranje alkohola jedan je od glavnih uzroka preranog starenja. Ovo nije štetno samo po vašu ljepotu već i po vaše zdravlje. Pušenje i alkohol izazivaju bore i opuštanje kože te utiču na pojavu ili pogoršavaju već postojeće akne. Ako ne možete prestati pušiti, onda bar pokušajte da smanjite – smanjenje će dovesti, eventualno, i do prestanka pušenja. Isto vrijedi i za alkohol – što manje, to bolje.

Stres


Stres može da bude opasan po vaše zdravlje. Osim toga, on može prouzrokovati pojavu akni, bora, tamnih kolutova ispod očiju, gubitak ili povećanje tjelesne težine. Sve vas to, na kraju, čini starijim nego što to jeste.

Staromodne naočale za čitanje


Naočale za čitanje sa debelim okvirima ili lancem koji je vezan za njih neće vam pomoći da izgledate mlađe. Ako nosite naočale za čitanje, onda se pobrinite da njihov okvir odgovara vašem obliku lica. Izbjegavajte lance. Ako je moguće, pokušajte da se odlučite za sočiva.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info