7 najgorih modnih trendova ikad

0

Moda je riječ koja je jednako privlačna kao i njene komponente. Ona nije samo ono što slavne ličnosti učine popularnim već sve ono što pojedinac nosi i u čemu se osjeća cool. Međutim, život i moda postaju jednostavniji kada se ugledate na jedan od već isprobanih i provjerenih trendova popularizovan od strane slavne osobe koju volite.

Ali, ako ste primijetili, mnoge poznate ličnosti su isprobavale određene trendove koji su na kraju, u svijetu mode, označeni kao katastrofalni. Uzgred, ne primjećujući koliko su ovi trendovi “kritični” i javnost je počela da ih nosi. Donosimo sedam najgorih trendova ikad.

 

Pončo

Ljudsko tijelo je izuzetno lijepo, a oblačenje na način koji naglašava njegove pozitivne strane je ono što moderna odjeća ima za cilj. Pončo radi upravo suprotno. To je kao da preko sebe prebacite deku i pokrijete sve što bi vam, inače, dalo fenomenalan izgled. Pončo je ružan, ne ističe figuru, a trebaju ga nositi samo oni koji nemaju namjeru da budu moderni.

 

Naramenice

Bile su veliki hit osamdesetih godina prošlog vijeka kada su ih nosile, bukvalno, sve žene. Ovaj trend je poznat po tome što izgledom dodaje par kilograma inače vitkoj ženi, a čini ženu srednje građe poprilično velikom.

 

Harem hlače

Harem hlače su privlačne pojedinim ženama, a veoma odbojne svim muškarcima. Ako namjeravate dodati ekstra kilograme na donjem dijelu tijela, slobodno to uradite uz pomoć ovih hlača. One niti imaju kakav oblik niti su nešto posebno atraktivne te potpuno ruše ono što se naziva opušteni ili neobavezni izgled.

 

Štreberske naočale

Ove naočale nisu ni legendarne ni moderne. Možete se “furati” na njih koliko god želite, ali nikome nije jasno da li pomoću njih želite da pokažete da ste pametniji ili ste jednostavno vidjeli da ih, eto, neko tamo fura pa ste naprasno odlučili da je to cool. Dakle, ove naočale daju ukupni izgled koji je veoma teško shvatiti.

 

Kombinezon

Kombinezoni su idealni za malu djecu, ali njihove gigantske varijante namijenjene odraslima su prava modna katastrofa. Neke izuzetno visoke i vitke žena se mogu pohvaliti da im kombinezon dobro stoji, ali se on ne može kategorisati kao modni trend koji svi trebaju pratiti.

 

SF haljine

Ako planirate glumiti u filmovima naučne fantastike, nošenje odgovarajuće haljine bila bi najbolja stvar koju možete da uradite. Repliciranje istog u stvarnom svijetu nije neugodno samo za vas već i za slučajne prolaznike. Mnoštvo dugmadi, gvožđa, čelika i čega sve ne, sastavni su dijelovi SF haljine koju prosječni pojedinac ne može mositi.

 

Patike s platformom

Pronalazač patika s platformom apsolutno zaslužuje aplauz, jer je uspio da proda par ovih smiješnih patika ne samo “običnim” ljudima, već i slavnim ličnostima, koje su ih nosile nekoliko godina. Patike sa platformom izgledaju kao da se za vama vuče stepenica svaki put kad zakoračite

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info