Kada trebate izaći iz veze

0

Biti u vezi stvar je za koju je vrijedno boriti se, ali nekada jednostavno nije suđeno. Bitno je da shvatite da vas ostajanje u vezi, samo iz razloga da biste imali vezu, uopšte neće usrećiti. Ali, kada onda okončati vezu i izaći iz nje? Evo male pomoći.

 

Kada misliš da ste ti i partner nespojivi

Razlike u mišljenjima postoje u svakoj vezi i to su stvari koje se mogu “riješiti”. Međutim, ako ste ti i tvoj partner postali totalno nekompatibilni, onda nema nikakvih garancija da ćete imati dugu i srećnu vezu. Ako se nađete u situaciji da se svađate oko svake stvari i ni oko čega se ne možete složiti, onda možda i niste suđeni jedno drugom.

 

Kada imate različite ciljeve

Kada uđeš u vezu, onda je normalno da imaš i određena očekivanja, kao što su, na primjer, brak i zasnivanje porodice. Međutim, ako tvoj partner ne želi ništa od toga, možda bi trebalo da ponovo razmisliš o vašem odnosu. Slično tome, ako je tvoj partner spreman da zasnuje porodicu, ali ti još uvijek nisi spremna na taj značajni korak, budi iskrena s njim.

 

Kada, jednostavno, ne možete biti srećni

Ovo je, svakako, najbolji razlog da se izađe iz veze. Ponekad, jednostavno završiš sa pogrešnom osobom. To nije ni tvoja greška, a ni njegova, ali vi jednostavno ne možete biti srećni skupa. Najbolje je da prekineš ovakvu vezu i nastaviš sa životom, umjesto da ostaneš u njoj i osjećaš se tužno i jadno.

 

Kada se morate previše mijenjati

Ako se želiš promijeniti radi voljene osobe, to je sasvim normalno, ali kada su te promjene tolike da počneš gubiti originalnu sebe, to je već znak za uzbunu. Bolje je biti s nekim ko te voli takvu kakva jesi nego s nekim ko pokušava da te promijeni u neku sasvim drugu osobu.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info