8 trikova da uvijek izgledate svježe

0

Želite da imate svjež i čist ten svakog jutra? Do sada ste vjerovatno probali više kozmetičkih trikova da ovo postignete, ali je problem u tome što se taj, toliko željeni, svježi izgled zadrži tek par dana i onda, jednostavno, nestane. Donosimo vam “trikove” koji će vam vratiti svježinu i zbog kojih ćete baš dobro izgledati.

 

Izbjegavajte nezdravu hranu

Što se tiče hrane, uvijek znate da postoje dvije opcije: zdrava i nezdrava. Užurban način života i dostupnost (možete je naći, bukvalno, na svakom koraku) ide u korist ovoj drugoj. Međutim, ako želite da uvijek izgledate svježe, trebali biste izbjegavati “brzu” i masnu hranu. Ona sadrži konzervanse i hemikalije zbog kojih vaša koža može izgledati beživotno.

 

Pijte puno vode

Da biste se riješili toksina iz organizma, potrebno je da pijete što više vode. Ona će pomoći i vašoj koži, očima i organima da budu hidratizirani te će omogućiti efikasnu cirkulaciju krvi i zdravlje cjelokupnog organizma. Da biste izbjegli opuštanje kože, bore i podočnjake, potrebno je da pijete između osam i deset čaša vode dnevno.

 

Uključite voće i povrće u ishranu

Voće i povrće nam obezbjeđuju neophodne vitamine, minerale i ugljene hidrate. Hranjive materije iz voća i povrća čuvaju elastičnost kože te daju vašoj koži i licu sjajan izgled.

 

Nanesite hidratantnu kremu

Svakodnevno nanošenje hidratantne kreme pomoći će vam da uvijek izgledate mladoliko i svježe. Dobra hidratantna krema, koja odgovara vašem tipu kože, pomoći će vam da se “izbjegne” formiranje bora i linija na licu. Kremu je potrebno nanositi prije šminke, a preporučuje se da koristite kreme koje sadrže alfa i beta hidroksilne kiseline.

 

Nosite čistu, ispeglanu odjeću

Peglanje skoro nikome nije drag posao, ali… Možete nositi lijepu odjeću da biste izgledali dobro i privukli poglede, ali nošenje čiste i ispeglane odjeće će vam dati svježiji izgled. Što se tiče oblačenja, u ormaru morate imati osnovne odjevne predmete: majice kratkih rukava, halljine, farmerke i formalnu odjeću (ako radite). Nažalost, sve se mora peglati.

 

Koristite proizvode za čišćenje lica

Za skidanje šminke, preporučuje se da koristite proizvode za čišćenje lica koji sadrže prirodne sastojke. Isto kao što je slučaj sa hidratantnom kremom, kupite proizvod za čišćenje lica koji odgovara vašem tipu kože. PS: Nikada, ali baš nikada, ne idite u krevet, a da niste skinuli šminku!

 

Spavanje

Adekvatna količina sna je neophodna ne samo da biste izgledali svježe već i za cjelokupno zdravlje. Osam do devet sati sna će vam pomoći da izgledate svježije i da se budite srećni i zadovoljni. To će, takođe, spriječiti razvijanje bora i tamnih kolutova ispod očiju.

 

Redovno vježbanje

Redovno vježbanje održava vaš organizam aktivnim te razvija mišićno tkivo. Ono, takođe, poboljšava cirkulaciju krvi povećavanjem otkucaja srca. Na taj način, sve hranjive materije će biti ravnomjerno distribuisane u vašem organizmu što će poboljšati vaše sveukupno zdravlje.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info