4 načina da smanjite pore na licu

0

Velike pore na koži “kvare” ljepotu lica i čine vašu kožu beživotnom. One mogu izazvati akne i bubuljice, jer imaju tendenciju akumuliranja prašine i prljavštine. Postoji nekoliko razloga zbog čega se pojavljuju velike pore na licu, a jedan od njih je masna koža. Ako želite da imate čistu kožu, bitno je da se eliminišu ili bar smanje velike pore. Donosimo par načina kako da to i uradite.

Piling


Da biste eliminisali ili smanjili velike pore, svakodnevno radite piling. Redovni piling pomaže da se pore skupe. Najbolje je da koristite prirodni piling, koji možete i sami napraviti. Za njega su vam potrebni šećer i svježe iscijeđeni limunov sok (pomiješajte dvije kašike šećera i limunov sok te nanesite na lice. Kada se piling osuši, nježno ga skinite s lica). Ovaj piling možete koristiti svakodnevno, nije štetan za kožu, a pomoći će vam da se riješite velikih pora.

Maska za skupljanje pora


Prirodna maska za skupljanje pora pomaže da se smanje velike pore na licu. Možete je napraviti pomoću jabukovog sirćeta i bjelanjaka. Pomiješajte jedan bjelanjak sa kašičicom jabukovog sirćeta te dodajte malo soka od limuna. Nanesite dobijenu mješavinu na lice, sačekajte da se osuši te je skinite s lica.

Redovno čišćenje


Čišćenje lica proizvodima koji ne sadrže ulja može pomoći da se eliminišu velike pore. Za ovaj “proces” peporučuju se prirodna sredstva za čišćenje, a jedno od njih je mlijeko. Nanesite malo mlijeka na lice, te ga “uklonite” pomoću tufera. Proces čišćenja lica mlijekom će vam definitivno pomoći da smanjite pore.

Hemijski piling


Hemijski pilinzi su bezbijedni za kožu, a dva do tri tretmana mogu pomoći da se smanje pore na licu. Ipak, rezultati mogu varirati, u zavisnosti od tipa kože.

Ovo su neki od načina da smanjite ili eliminišete velike pore na koži. Da biste vidjeli rezultate, morate se držati samo jednog, a nikako kombinovati sve navedene metode.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info