Kako se nositi sa bivšim koji vas uznemirava

0

Svako ima pravo da nastavi sa životom pa tako i ti. Ako si nedavno izašla iz veze, a tvoj, sada već bivši, momak želi da mu se vratiš, šta ćeš uraditi? Situacija može biti iritantna, posebno ako više ništa ne osjećaš prema njemu. Donosimo par savjeta kako da se riješiš bivšeg koji te iritira i uznemirava.

 

Suoči se s njim

Ovo je možda i najbolji način. Nađi se s njim i reci mu o čemu se radi. Daj mu do znanja da je između vas gotovo. Reci mu da treba da odraste i da nastavi sa svojim životom. Objasni mu da stvari više nisu iste i da bi trebao prestati da te uznemirava i dosađuje. Direktno suočavanje najbolje je rješenje za datu situaciju.

 

Prekini sve veze s njim

Izbriši bivšeg sa liste prijatelja. Nakon toga ga i blokiraj! Takođe, nemoj ga više “pratiti” na Twitteru. Ako počne da ti šalje mailove, nemoj ih uopšte otvarati – odmah ih briši. Osim toga, dovoljno je da označiš par njegovih mailova kao spam i mail program više neće isporučivati njegove mailove. Bilo bi poželjno i da nabaviš novi broj telefona.

 

Ignoriši ga

Možda ćeš ga negdje i sresti nakon raskida. U takvoj situaciji, jednostavno ga ignoriši. Počni pričati s nekim drugim i nemoj obraćati pažnju na njega. Ideja je da mu daš do znanja da više nisi zainteresovana za njega i da bi on trebao nastaviti sa svojim životom. On će prestati da te uznemirava kada vidi da ga ignorišeš.

 

Uključi zajedničkog prijatelja

OK, ako on još uvijek ne popušta, onda jednostavno uključi zajedničkog prijatelja ili neku treću osobu u cijelu stvar. Kaži mu da objasni tvom bivšem, u tvoje ime, da je naporan. Uvijek možeš zamoliti brata ili nekog rođaka da popriča s njim. Mala je vjerovatnoća da će te nakon ovoga i dalje uznemiravati.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info