Četiri jednostavna načina da preuredite dom

0

Svako od nas želi da ima lijep i raskošan dom. Nekada je to veoma teško postići, a nekada je potrebno samo par jednostavnih ideja da se to i ostvari.  Evo par savjeta za preuređenje.

 

Promijenite ili razmjestite namještaj

Najlakši način da preuredite dom je da reorganizujete namještaj, tj. da napravite razmještaj. Nije nužno kupovati novi namještaj. Dovoljno je da ubacite novi kauč ili sto. Ili, možete jednostavno promijeniti komade namještaja koji vam se nalaze u uglovima. Ove promjene će vašem domu dati novi izgled.

 

Promijenite štof

Promijenite štof i samim tim, vaša soba će dobiti novi izgled. Zamijenite jastučiće, presvlake na krevetima ili zavjese. Najbolje od svega je što sami možete odrediti kako će vaš dom izgledati – dovoljno je da pomiješate odgovarajuće boje i napravite kontrast. Štof sa detaljima će dodati stil u vaš dom.

 

Promijenite osvjetljenje

Da li ste znali da osvjetljenje može promijeniti izgled vaše sobe kako bi ona izgledala modernije? Jednostavno, zamijenite staru rasvjetu (lampe) novom. To prostoriji može dati jedninstven i drugačiji izgled. Ovaj mali “trik” najbolje odgovara dnevnom boravku. Odaberite kombinaciju koja se najbolje uklapa u izgled prostorije.

 

Okačite elegantne ramove ili fotografije

Napravite kolaž od fotografija svoje porodice i okačite ga na zid. To će pomoći da vaš zid izgleda otmjeno. Da bi promijenili izgled centralnog zida, jednostavno odaberite elegantne ramove. Promjena će biti ogromna, a vaš zid će izgledati puno bolje.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info