Modni savjeti za dame sa oblinama

1

Nema potrebe da se stidite svojih oblina, jer i vi možete izgledati moderno. Postoje razni savjeti za one koji imaju veći gornji dio tijela.

Pravi izbor haljine od vas će napraviti damu koja izgleda moderno i privlačno. Donosimo par savjeta za sve vas koje imate malo jače obline.

Nemojte nositi tamne boje


Birajte haljine svjetlijih boja. Haljine tamnih boja mogu naglasiti gornji dio tijela, zbog čega se možete doimati “većima” nego što to zapravo jeste. Nosite haljine neutralnih boja od kojih ćete izgledati vitkije. Osim toga, obratite pažnju i na veličinu (nikada ne uzimati haljinu ili bilo koju drugu odjeću broj manju!), jer to igra važnu ulogu u ukupnom izgledu.

Odaberite ravnu ili suknju olovka kroja


Izaberite suknje olovka kroja ili ravne suknje. Uparite ih sa komotnim i lepršavim bluzama od svile ili šifona. Naglasite svoj izbor nošenjem modernog šala ili marame te ćete tako dobiti kombinaciju koja je odlična za sve prilike.

Nosite “nježni” nakit


Odaberite “nježni” nakit, kao što su tanki lančići ili mali privjesci. Izbjegavajte nošenje većih komada nakita (teške naušnice ili ogromni privjesci), ako imate obline. Od njega će gornji dio tijela izgledati veći nego što zapravo jeste.

Koristite kaiš da upotpunite figuru


Iskoristite svoje obline. Nosite kaiševe na struku koji daju “prednost” vašem gornjem dijelu tijela. Takođe, birajte haljine koje upotpunjuju vaš izgled. Izbjegavajte nošenje dubokih dekoltea.

Nosite štikle


Nosite štikle, jer one će se odlično slagati sa vašom figurom, a pomoći će da se izbjegne “naglašavanje” gornjeg dijela tijela. Naravno, niko ne kaže da ih trebate stalno nositi, ali s vremena na vrijeme, štikle će biti pun pogodak.

Istaknite svoju figuru sa samopouzdanjem, imajući u vidu gore navedene modne savjete. Mali detalji vam mogu pomoći da izgledate privlačno, skladno i veoma moderno.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info