5 stvari koje svi parovi trebaju raditi

0

Nije li dobar osjećaj biti u vezi i imati nekoga kraj sebe na koga se možeš osloniti dvadeset i četiri sata dnevno? To je pravi blagoslov, ako imaš pravog partnera koji te razumije, kome si potrebna, koji vjeruje u tebe, a iznad svega čini te boljom osobom. Međutim, postoje određene stvari koje svaki par mora raditi kako bi izgradio zdravu vezu. Donosimo par takvih stvari.

 

Pričajte

Vaš odnos ne može uspjeti, ako imate nedostatak komunikacije. Oboje bi trebali biti u stanju da razgovarate o svemu i svačemu, bez obzira koliko “materija” bila neprijatna ili čudna. To je prava snaga veze, jer ispunjava osnovnu ljudsku potrebu da osoba bude saslušana. Radite na tome, činite svjesne napore za razgovor te će ova praksa u kratkom vremenskom periodu postati sasvim normalna stvar, a vama će u vašem “raju” uvijek biti dobro.

 

Izlazite

Umjesto da se stalno krijete od svijeta i kradete privatne trenutke, izađite van i pokažite svoju ljubav cijelom svijetu; ovo je još jedna ljudska potreba – potreba da budete prepoznati. Izađite u javnost, večerajte, pijte, plešite, zabavite se. Radite sve one stvari koje rade i drugi parovi, a zbog kojih prijateljima idu na živce. Živite!

 

Mazite se

Ovo je imperativ! Ljudski kontakt je magična stvar. Ono što se ne može postići slanjem elektronske pošte ili sms poruke, lako se postiže razgovorom lice u lice. A potreba da se osjećamo voljenim još je jedna u nizu želja svih nas. Maženje je najbolji način da izrazite da vam je stalo, da imate povjerenja, da volite. I sve to dobijete nazad od svog partnera. Fantastično.

 

Podijelite troškove

Par mora biti uravnotežen u svim aspektima, a finansijksi je jedan od važnijih. Ako jedna osoba u vezi samo troši, a druga samo zarađuje, sasvim je jasno da je takva veza disfunkcionalna i neudobna (osim kod sponzoruša, kako muških tako i ženskih!!). Ipak, ako je tvoj momak ponosan što samo on zarađuje, potrebno je da pričaš s njim o tome; naravno na način koji ga neće povrijediti.

 

Podijelite odgovornosti

Baš kao što treba podijeliti troškove, par treba biti ravnopravan i u odgovornostima, bilo da je riječ o kupovini poklona, nabavci namirnica, kućnim poslovima i slično. Ovo pomaže da se održi ravnoteža u svakoj vezi.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info