6 prednosti veza sa starijim muškarcem

2

Većina ljudi misli (a mi se slažemo) da sve dok postoji ljubav godine uopšte nisu bitne. Veza sa starijim muškarcem može biti posmatrana s prezirom od strane pojedinih osoba, ali postoji toliko takvih veza koje apsolutno savršeno funkcionišu. U stvari, postoji nekoliko prednosti, ako ste u vezi sa starijim muškarcem. Donosimo vam neke od njih.

 

Sigurna budućnost

Stariji muškarac ima isplaniran život i prati svoj put prilično dobro. On nije zbunjeni “dječak” koji ima nestabilne ciljeve o svojoj budućnosti; nešto što se mijenja svako malo. Uz takvog muškarca ćete imati sve vrste sigurnosti: emotivnu, fizičku, finansijsku…

 

Nema nezrelih igara

“Dječaci” su obično zbunjeni oko toga šta zapravo žele i iz tog razloga vaša veza u jednom trenutku može biti med i mlijeko, a u sljedećem ne znate šta da očekujete. Ako vam ovakva veza izaziva dosta emocionalnog stresa, onda ona i nije za vas. Stariji muškarci ne igraju ove dječačke igre, a ako su istinski zainteresovani, oni će radije da to pokažu nego da se igraju vruće – hladno.

 

Dosljedno ponašanje

Kada dječaci postanu muškarci, oni se ne mijenjaju samo fizički već dolazi i do dramatičnih promjena u načinu ponašanja i osobina koje su posjedovali ranije. Možda su vam se sviđale osobine mladog momka, ali sa odgovornostima, vremenom i vezama, muškarac u kojeg se on “pretvorio” može vam biti potpuni stranac. Međutim, stariji muškarci imaju relativno dosljedne osobine koje ne podliježu velikim promjenama, čak ni kada uđete u vezu.

 

Podrška i pažnja

Niko ne negira činjenicu da mlađi muškarci znaju pružiti podršku i pažnju kada vas vole. Ali u njihovim životima postoje faze koje im se čine važnijim od toga, prosto zbog preuzimanja sve većih odgovornosti. Oni postaju predmet životnih promjena i faza koje ih obuzimaju, u poređenju sa starijim muškarcima koji imaju iskustvo i već su ih sve vidjeli. Prema tome, u trenucima kada ste tužni ili potišteni, stariji muškarci će pronaći vremena za vas i uložiće napor da vas oraspolože.

 

Percepcija zrelosti

Djevojke sazrijevaju brže od momaka i to je naučno dokazana činjenica. Dakle, šanse da pronađete nekoga vaših godina ili mlađeg od vas sa istom dozom zrelosti i ciljevima veoma su blijede u poređenju sa starijim muškarcima. Oni su zreliji, iskusniji i poznaju moguće životne zamke za koje vi i ne znate da postoje. Oni su već prošli kroz njih i neće vam dopustiti da se i vi “opečete”.

 

Zdrav odnos

Stariji muškarci imaju sposobnost da razumiju dubinu veze i onoga što je potrebno da bi se ona izgradila i održala. Oni neće uništiti hemiju ili vezu zbog jednog trenutka, jer su ih njihova iskustva naučila druge lekcije. Naučili su dosta iz grešaka u mlađim danima i zato se bave stvarima na logičan način.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info