4 stvari koje niste znali o oženjenim muškarcima

1

Neoženjeni i oženjeni muškarci su veoma različiti. Brak muškarcima pomaže da odrastu i gledaju na svijet na sasvim drugi način, sa više zrelosti i odgovornosti. Oni mogu izgledati potpuno isto, ali nisu. Donosimo par stvari koje niste znali o oženjenim muškarcima.

 

Njima je stalo

Njima je stalo, puno! Njiam je toliko stalo do porodice da će učiniti apsolutno sve za nju, čak i ako se pretvaraju da su uzrujani ili frustrirani. Duboko u sebi, oni će svojim najmilijima pridavati najveći značaj. Brak ih mijenja i pomaže im da shvate značaj porodice. S obzirom na to da su sada “glava” porodice, oni jasno vide stvari.

 

Oni razmišljaju

Oženjeni muškarci prave greške i donose ishitrene odluke, ali u mnogo manjem obimu nego njihove neoženjene “kolege”, jer oženjeni muškarci imaju tendenciju da razmišljaju. Oni razmišljaju o svojoj porodici, budućnosti, životima… I to nije sanjarenje već ozbiljna vrsta razmišljaju – vrsta koja je od suštinskog značaja da se akcija sprovede u djelo. Odgovornost za cijelu porodicu ih tjera da mnogo, mnogo više razmišljaju.

 

Oni su manje skloni varanju

Puno oženjenih muškaraca vara. Istina. Ali ako uporedimo neoženjene muškarce koji su u vezama i muškarce koji su u braku, dolazi se do zaključka da su oženjeni muškarci manje skloni varanju. Iako se to ne čini tako, uzimajući u obzir broj razvoda zbog varanja, oženjeni muškarci će se pokušati oduprijeti iskušenju, ako je sve u redu u njihovom braku.

 

Oni brinu

Kada se ožene, muškarci počinju da se brinu. Oni se brinu oko stvari kao što su dom, štednja novca za auto, kako da porodica bude uvijek srećna i zadovoljna, održavanje i jačanje porodičnih veza, u kojem smjeru ide njihova karijera i generalno o svim stvarima koje mogu poboljšati način života. O svemu. Možda imate utisak da muškarci nikad ne odrastu i da su uvijek bezbrižni. Međutim, duboko u sebi, oni to nisu već su zabrinuta, slatka, mala bića.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info