10 načina da organizujete stvari u ormaru

0

U redu, priznajemo, malo smo opsjednuti organizovanjem. A i volimo ormare. Pomislili smo da bi bilo odlično da kanališemo svoju opsesiju u nešto što će vam biti od pomoći: spisak načina na koje možete organizovati vaš ormar. Pa, da krenemo.

 

Žao vam se riješiti nekih stvari? OK, imamo mali trik. Okrenite vješalice na suprotnu stranu tako da su kukice okrenute prema vama. Kada izvadite neki odjevni predmet, prilikom njegovog vraćanja u ormar, vješalicu okrenite “normalno”. Ako su neke kukice nakon najmanje tri, a najviše pet mjeseci, još uvijek okrenute ka vama, to znači da datu stvar(i) niste nikako nosili u proteklom periodu i da trebate da ih donirate (odnesite ih u organizaciju Crvenog krsta/ križa/ polumjeseca ili bilo koju drugu dobrotvornu organizaciju).

 

Stvari koje najčešće nosite držite na dohvat ruke, one koje rjeđe upotrebljavate ispod njih te one koje najrjeđe koristite na vrhu ormara.

 

Kombinujte jedinice za skladištenje tako da odgovaraju vašim različitim potrebama: ladice za stvari koje “motate”, vješalice za haljine i odijela, kutije za sve druge stvari.

 

Za uredniji izgled koristite koordinisane vješalice koje će se pobrinuti za vašu odjeću i pomoći vam da ostanete organizovani.

 

Koristite stalak za kišobrane za držanje stvari koje češće koristite, kao što su prostirke za fitnes ili jogu.

 

Za sortiranje cipela koristite kutije ili cipelar sa slike (zamolite muža da malo majstoriše)  🙂

 

Ako živite u manjem stanu, tradicionalna vrata na ormarima zamijenite kliznim vratima ili teškim zavjesama.

 

Koristite kofere za skladištenje vansezonske garderobe, džempera, deka…

 

Kuke mogu stvoriti dodatni prostor za skladištenje kada ih okačite u ormaru.

 

Slaganje odjeće po boji može vam pomoći da lakše nađete određene stvari.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info