Dekorišite prostor geografskim kartama

1

Tražite jednostavan i jeftin način da ukrasite zidove? Razmislite o kartama. Bilo da se radi o topografskim, geografskim, nautičkim ili bilo kojim drugim kartama, one su zaista fascinantne za proučavanje. Od malih školskih do velikih geografskih karata, svijet je na dohvat vaših dizajnerskih prstiju. Donosimo vam par primjera.

 

Sjećate se one stare karte na “odmotavanje” iz osnovne škole? Ova je poboljšana pomoću zidova boje putera i visećom rasvjetom u retro stilu.

 

Ova ogromna karta služi kao uzglavlje. Majka dječaka koji spava u ovoj sobi, dizajnerka enterijera Jeanette Van Wicklin, kaže: “Svaki put kada ne znamo neko pitanje vezano za geografiju, obično kažemo ‘Provjerićemo na velikoj karti!’ “.

 

Karta Velike Britanije u sobu unosi i geografiju i tipografiju.

 

Kolaž na zidu, koji je napravljen od karata iz starog geografskog atlasa, postao je jedinstvena pozadina, a globus na komodi se odlično uklapa u cijelu sliku.

 

Tamni zid omogućuje ovoj crno – bijeloj karti da se istakne.

 

Ova velika karta savršeno se uklapa u nautičku temu ove spavaće sobe.

 

Karte čine fantastičan dekor i u jaslicama.

 

Napravite veliki potez u malom prostoru. Ova karta prekriva cijeli zid, a njena veličina odvlači pažnju od činjenice da je soba široka samo koliko je krevet dugačak.

 

Slično tome, ova karta američkog kontinenta daje dojam da je malo kupatilo zapravo puno veće.

 

U ovoj bijeloj kuhinji minimalističkog stila, pažnju privlači grafički dizajn karte.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info