5 znakova da još uvijek voliš bivšeg

0

Da li si nastavila sa životom nakon raskida? Postavi sebi ovo pitanje. Ako još uvijek osjećaš nešto prema bivšem, onda ga vjerovatno još uvijek nisi preboljela.

Ako još uvijek žarko želiš da razgovaraš sa bivšim, onda jedan dio tebe još uvijek nije spreman da nastavi sa životom. Donosimo vam pet znakova koji pokazuju da i dalje volite bivšeg momka.

Provjeravaš njegov profil na nekoj od društvenih mreža


Danas se sve radi na društvenim mrežama. Ako osjećaš nešto prema bivšem, vjerovatno provjeravaš njegove statuse na Facebooku,Twitteru, Instagramu…

Ako to radiš, to je siguran znak da ga još uvijek voliš. Veliki broj žena ima tendenciju da provjerava profile bivših pa čak i kad ih “skinu” s liste prijatelja. Ako “guglaš” njegovo ime nakon raskida, onda ti on puno nedostaje.

 Očekuješ njegov poziv


Nastavila si sa svojim životom. Ali ako i dalje želiš i očekuješ njegov poziv, on ti nedostaje. Ako svaki put kada telefon zazvoni pomisliš da bi to mogao biti on, onda ga i dalje voliš.

Ovo se može desiti i sa porukama, bilo da one dolaze putem neke aplikacije ili je riječ o elektronskoj pošti. Iščekivanje poruka od bivšeg momka znači da ga još uvijek voliš.

Stalno pričaš o njemu


Nakon raskida, možda ćeš se početi viđati sa nekim drugim. Da li stalno pričaš o bivšem dok si sa ovim novim momkom?

Ako je odgovor potvrdan, onda još uvijek osjećaš nešto prema bivšem ili ga još uvijek voliš. Ovo je najčešći znak koji pokazuje da ga nisi preboljela.

Ne možeš se riješiti starih slika


Možda imaš neke stvari koje te podsjećaju na tvog bivšeg. Pitanje je, da li si se riješila zajedničkih fotografija? Ako je odgovor “Ne”, to znači da prema njemu još uvijek nešto osjećaš. Ako si zadržala sve njegove slike i poklone, još ga nisi preboljela.

Stalno misliš na njega


Ako stalno misliš ili maštaš o njemu, još ga nisi preboljela. Ovo je jednostavan znak koji pokazuje da ga još uvijek voliš. Ako imaš bilo koji od navedenih znakova, tvoja veza sa bivšim (bar što se tebe tiče), još uvijek nije završila. Ti ga i dalje voliš i nisi ga preboljela.

Nekada je potrebno vrijeme da se slomljeno srce izliječi. Nekima to ide sporije, nekima brže. Pričaj sa prijateljicom, idi u duge šetnje, upražnjavaj aktivnosti koje zahtijevaju puno vremena i energije, počni ponovo da izlaziš… Polako, ali sigurno, sve će na svoje doći.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info