4 razloga zašto se uvijek trebate smijati

0

Osmijeh koji traje tri sekunde i fotografija će biti fantastična, zar ne? Osmijeh je lijek za umorni um te vam može pomoći da se oslobodite stresa. Nervozni ste zbog prvog dana na poslu? Ne brinite, dovoljno je da se osmijehnete i svi će na vas gledati drugim očima. Osmijeh je možda i najljepša stvar koju možete da uradite svojim usnama. Donosimo četiri razloga zbog kojih biste uvijek trebali imati osmijeh na licu.

 

  • Osmijeh oslobađa određene hemikalije, kao što su serotonin (prirodni lijek protiv bolova) i endorfin. Ove hemikalije su, zapravo, odgovorne za “podizanje” osjećaja sreće. Što se više smijete to dolazi i do oslobađanja veće količine ovih hemikalija, a samim tim ćete se osjećati srećnije, bez nagovještaja stresa.
  • Svi volimo čuti komplimente o našem mladolikom izgledu; niko ne želi da izgleda starije i neprivlačno. Osmijeh vam može pomoći da postignete taj cilj te da izgledate mlađe, privlačnije i prijatnije. Osobe koje se smiju dobrodošle su u svakom društvu. Dakle, vaše prisustvo će biti i više nego poželjno na zabavama i druženjima.

  • Osmijeh poboljšava i više stvari osim vašeg lijepog izgleda i boljeg društvenog života: on poboljšava vaše raspoloženje i opušta um. Osim toga, osmijeh poboljšava i vaš imunitet, izazivanjem “faktora dobrog osjećaja”. Vaše tijelo na to reaguje na pozitivan način, ubrzavajući oporavak u slučaju bilo kakvih oboljenja.
  • Često puta prolazimo kroz stresne situacije koje uzimaju danak na našem mentalnom i fizičkom zdravlju. Kada se to desi, osmijeh vam može biti od pomoći. Kada se smijete, uprkos stresnim situacijama, shvatićete da problemi koji vas okružuju nisu nerješivi.

Stara izreka kaže: “Smij se kada je najgore”. Uzimajući u obzir navedene primjere, to nije uzalud rečeno. Osmijeh je pravi lijek i za um i za tijelo te se preporučuje da se smijete u svim situacijama u kojima se možete naći. Naravno, može biti veoma teško smijati se u veoma teškim situacijama, ali imajte na umu da svaka, naočigled nerješiva, situacija može da se riješi i “popravi”. Dakle, osmijeh od uha do uha i sve će biti bolje.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info