Uredite dnevni boravak za ljeto

0

Znate li da je ljeto najbolje vrijeme da promijenite i osvježite dnevni boravak? Bez obzira kakve detalje volite i kojem stilu težite, sigurni smo da će neke od ovih fotografija podstaknuti vašu maštu i natjerati vas da razmislite dalje od krečenja. Uživajte!


Ružičasta boja je nježna i pravi je lijek za umorne oči. Naravno, uz nju obično idu i druge nijanse, kao što su blijedo plava, bež i bijela.


Da biste dobili prozračan dnevni boravak, osvježite ga kombinacijom nježnih plavih nijansi i bijele boje.


Unesite prirodu u vaš dom – prefarbajte zid menta zelenom bojom i odmah će sve biti svježije.


Zidovi blijedo ružičaste boje odličan su izbor, naročito u kombinaciji sa namještajem izrazito ružičaste boje.


Kombinacija limeta zelene i smeđe unosi tonove zemlje u vaš dom – pravi raj za oči i dušu. Naš apsolutni favorit!


Ružičasti tonovi, u kombinaciji sa braon nijansama, daju izgled koji je istovremeno ženstven i muževan. Ove dvije nijanse ističu jedna drugu – braon nijanse sprečavaju ružičaste tonove da djeluju previše površno, a oni zauzvrat ističu senzualnu prirodu prostora.


Zidovi svijetlo zelene boje zadržavaju svjetlost, a da ne bi izgledali prenapadno, stolarija je ofarbana bijelom bojom. Svijetlo zelena boja, u sunčanom dnevnom boravku, veoma je hrabar izbor, ali je efekat prilično opuštajući, jer bijeli detalji ublažavaju utisak.


Ovaj dnevni boravak inspirisan je bojama pijeska i mora. Čak je i sto napravljen od daske za surfanje.


Boja zida dobijena je miješanjem tamno zelene i bež nijanse. Nama su za oko zapeli satovi na zidu koji ovom dnevnom boravku daju sasvim neobičan izgled.


Limeta zelena veoma je zahvalna boja. Možete je kombinovati sa bijelim i svim nijansama braon boje. Efekat možete i sami vidjeti.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info