Brze maske za sjajan ten

2

Bubuljice, crvenilo, tamni kolutovi ispod očiju i drugi znaci nedostatka sna čine vašu kožu umornom i neurednom. Ali, veoma je lako izboriti se sa navedenim problemima uz pomoć nekoliko maski za lice koje možete sami napraviti.

 

Maska od paradajza i meda

Uz pomoć ove brze, domaće, maske od paradajza i meda, vaš ten će biti sjajan i čist, jer paradajz ima antibakterijska svojstva i pomaže u liječenju bubuljica. Pored toga, kiselina koja se nalazi u paradajzu daje efekat pilinga, uklanjajući mrtve ćelije kože.

Prvo je potrebno da ogulite paradajz, isiječete ga i izgnječite. Dodajte kašiku meda i pažljivo izmiješajte. Nanesite masku na čisto lice; držite deset minuta te isperite mlakom vodom. Nakon toga očistite lice bezalkoholnim tonikom i nanesite hranjivu kremu. Paradajz je jedan od najboljih lijekova za bubuljice.

 

Maska od mrkve

Pomiješajte bjelanjak, kašiku soka od mrkve i kašiku brašna. Masku nanesite na čisto lice i pustite da odstoji osam do deset minuta, dok ne počne da se pomalo suši. Nakon toga isperite lice mlakom vodom.

 

Maska od čokolade

Istopite mliječnu čokoladu i dodajte kašiku ulja od jojobe, dobro izmiješajte te ostavite masku da se ohladi. Nanesite masku na čisto lice i držite je petnaest minuta, a zatim isperite lice mlakom vodom.

Zašto koristiti ove maske?

Nanošenje opisanih maski, bar jednom sedmično, pomoći će vam da koži vratite prijeko potrebni sjaj, a da pri tom ne trošite novac na skupe kozmetičke proizvode. Bez obzira da li koristite masku od paradajza i meda, masku od mrkve ili čokolade, vaše lice će biti čisto, a koža zategnuta kao da ste bili u najboljem kozmetičkom salonu.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info