Zašto bi trebali ići na masažu svake sedmice

0

Jedan od najočiglednijih odgovora na ovo pitanje je to što je masaža užitak. Ako je obavlja profesionalna osoba, sigurni smo da je užitak, bez sumnje, nemjerljiv. Ali, hajde da pogledamo neke druge razloge zbog kojih biste trebali imati kompletnu masažu tijela bar jednom sedmično.

  • Masaža opušta, a možete pribjeći i isplativoj varijanti – jednom sedmično vas može izmasirati vaš partner. Čak i ako on nije profesionalac u ovom polju i  ne može pružiti onoliko terapijskih koristi koliko bi to pružio stručnjak, vi se i dalje možete opustiti i uživati u procesu, a često se i seksualni život poboljšava.
  • Masaža cijelog tijela vam ne može pomoći da se oslobodite celulita, ali svakako može poboljšati cirkulaciju tjelesnih tečnosti. Na ovaj način, vaša koža dobija bolju ishranu, manje zadržava vodu, a vaš celulit se postepeno smanjuje. Takođe, vaše tijelo počinje da bolje funkcioniše.

  • Masaža cijelog tijela održava vaše mišiće zategnutima. Od toga se osjećate i izgledate dobro. To povećava vaš nivo samopouzdanja te, takođe, ima uticaj na vaš život.
  • Vaša koža dobija više njege.  Zbog toga, ona ostaje mlada i obnovljena. Za masažu možete koristiti kombinaciju eteričnih i biljnih ulja, koja pomažu u hidrataciji i njegi kože usljed čega ona postaje mekša i gipkija.

  • Masaža tijela opušta tijelo. Kao rezultat toga, smanjujete nivo stresa, što održava vaše srce i kardiovaskularni sistem zdravima. Nivo hormona kortizona i adrenalina se održavaju na preporučenom nivou,  a vi postajete manje skloni oboljenjima prouzrokovanim stresom.

  • Masaža tijela ublažava bol u mišićima, zglobovima i tetivama. Takođe, ona sprečava i pojavu grčeva.
  • Masaža tijela stimuliše imunološki sistem i poboljšava njegov rad. To pomaže vašem tijelu da se efikasnije bori protiv infekcija.

Kada ste vi poslednji  put bili na masaži?

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info