Izgledajte mlađe u samo pet koraka

0

Mladoliki izgled je san svake žene i da kojim slučajem postoji Fontana mladosti, većina žena bi dala sve za jedan gutljaj te čarobne vode. Nažalost, Fontana mladosti je i dalje bajka, ali to ne znači da ne možete imati mladoliki izgled kože. Jednostavnih pet koraka u svakodnevnom životu pomoći će vam da zadržite mladalački sjaj vaše kože.

Čišćenje


Čin čišćenja kože je veoma važan proces koji vašoj koži daje mlađi izgled. Vaša koža, svakodnevno, upija masti, prljavštinu, šminku i razne vrste nečistoća tako da čišćenje kože odgovarajućim proizvodima pomaže da se riješie ovih “zagađivača”. Preporučuje se da proizvode za čišćenje koristite uveče, s toplom vodom, ali izbjegavajte njihovo korištenje više od jednom dnevno – pretjerana upotreba može izazvati osip, perutanje kože i akne.

Piling


Piling lica, jednom do dva puta sedmično, može vašu kožu učiniti mekanom i glatkom. Piling pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija kože i čisti površinu kože te na taj način olakšava hidratantnim kremama da prodru duboko u kožu. PS: piling lica i tijela je potrebno raditi maksimalno dva puta sedmično. Sve više od toga vam može štetiti.

Hidratacija


Starenje kože rezultira suhom kožom i pojavom bora i borica. Ovo možete, djelimično, spriječiti upotrebom hidratantnih krema koje će vašoj koži vratiti vlažnost i smanjiti pojavu bora i stinih borica. Dakle, prije nanošenja šminke i nakon čišćenja lica, nanesite odgovarajuću hidratantnu kremu. PS: nanošenje hidratantne kreme ili losiona je potrebno raditi svaki dan, minimalno dva puta.

Zaštita od sunca


Zaštitite svoju kožu od sunčeve svjetlosti, jer je to jedan od najefikasnijih načina da sačuvate mladoliki i zdravi izgled kože. Ako već niste, počnite koristiti kreme ili losione za zaštitu od sunca, sa zaštitnim faktorom koji nije manji od 15, prije nego izađete na sunce. Nemojte se suzdržavati od upotrebe ovih proizvoda ni tokom zime ili kada je oblačno.

Promijenite stil življenja


Pored čišćenja, pilinga, hidratacije i korištenja proizvoda za zaštitu od sunca, usvajanje zdravijeg načina života najefikasniji je način da zadržite mladalački sjaj. Izbjegavajte pušenje, jedite puno voća i povrća, pijte dosta vode, redovno vježbajte i ne ostajte budni do sitnih sati. Primjenjivanje navedenih koraka u svakodnevnom životu može vam pomoći da izgledate mlađe nego što jeste.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info