Ideje za dekoraciju (koje koštaju 40 KM ili manje)

0

Ovo možda i nije najpovoljniji trenutak, u finansijskom smislu, za preuređenje doma od poda do plafona, ali ne dozvolite da ta činjenica pokoleba vaš entuzijazam i kreativnost. Uz pomoć sljedećih ideja, možete napraviti naizgled male promjene koje će osvježiti vaš životni prostor i dati mu “bogatiji” izgled.

Ram u marokanskom stilu će “oživjeti” svaki sto, a intenzivna narandžasta boja će se postarati da ga svi primijete.

 

Dodajte energiju dvosjedu ili kauču – to ćete najbolje postići uz kombinovanje jastuka različitih veličina i boja (narandžasta i boja masline daju savršen kontrast koji će “otvoriti” namještaj neutralnih boja).

 

Najbrži način da sobi date novi izgled sa malo potrošenog novca je da ofarbate jedan zid. Nije vam potrebno kompletno krečenje, dovoljno je da samo jedan zid ofarbate bojom visokog kontrasta. Efekat je apsolutno fantastičan!

 

Vani može biti oblačno, ali će u vašoj kući, uz pomoć zavjesa nijansi sunca, uvijek biti ljeto.

 

Želite da malo osvježite prostor? Dovoljno je da u prostoriju postavite sobno cvijeće ili začinsko bilje, koje vam je možda bilo na balkonu. Trik je u saksijama – što jarkije boje, to svježije.

 

Zreli citrusi, bez imalo muke, postaju centralna tačka, kada ih stavite u veliku posudu od drveta.

 

Osvježite krevet tako što ćete upariti jastučnice kitnjastih štrafti i razigranih cvjetnih detalja. Na kraju, ko kaže da posteljina mora biti istog dezena?

 

Ružičaste sijalice daju umirujuću, laskavu svjetlost koja vašu sobu transformiše u budoar.

 

Plišana prostirka donosi svjetlost u kupatilo te “mazi” vaša stopala nakon izlaska iz kade.

 

Nekada i male stvari mogu uljepšati dan – nebitno da li je to nova, simpatična šolja za kafu, šarena krpa ili podmetač – bitno je da će vam izmamiti osmijeh svakog jutra.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info