Šta njegove loše navike govore o njemu

0

Od ostavljanja toalet daske podignutom do žvakanja kockica leda – određena muška ponašanja (budimo iskreni) nam mogu ići na živce. Da bi saznali da li su ove radnje zaista bezopasne ili mogu imati neko dublje značenje o muškarcu koji ih obavlja, stručnjaci su analizirali deset uobičajenih loših navika.

 

Uvijek zove mamu

Muškarac koji mora zvati majku kako bi donio odluku još uvijek nije pronašao svoj identitet ili nezavisnost. Ova loša navika je problematična, ako želite da imate trajnu zajednicu sa takvim muškarcem. On neće biti u stanju da bude kraj vas kad vam je stvarno potreban. Neće se obratiti vama kada mu bude trebala podrška, jer je njegova podrška njegova draga mamica. Njemu je još uvijek potrebno njeno odobrenje za sve.

 

Pranje suđa

Muškarci koji prljavo suđe ostave u sudoperu i zaborave na njega su nepromišljeni. Oni nisu obazrivi prema vama. Oni nisu čisti, uredni ili organizovani. Takvo ponašanje može značiti i da su veoma užurbani u načinu na koji odgovaraju na stvari.

 

Ostavljanje toalet daske podignutom

Kada muškarci to rade, znači da su previše zainetesovani oko toga da budu u pravu nego da budu srećni. Stručnjaci smatraju da momci ne bi trebali gledati na čin spuštanja toalet daske kao na gubitak muškosti, jer ponekad toalet daska može biti znak borbe za vlast. Male stvari, kao što je ova, mogu odražavati veće, dublje probleme u vezi.

 

Neotvaranje vrata

U zavisnosti od odnosa, takvo ponašanje može značiti da je muškarac nepromišljen, ali isto tako može značiti i da nije romantičan. Onj nije zaštitnički nastrojen. Žene vole da znaju da su posebne. Kada muškarac nije galantan, on ne razmišlja o tome kako će uzbuditi ženu.

 

Kopanje nosa

Ovo je odvratno. Očigledno, ovo je znak da muškarac ne vodi brigu o higijeni i da ima loše vaspitanje ili nedostatak socijalnog ponašanja. Muškarac koji otvoreno kopa nos ne razmišlja o tome kako njegovi postupci utiču na one oko njega. To može značiti i da je veoma sebičan.

 

Grickanje noktiju

Ovakvo ponašanje označava nesigurnost, nervozu, ekstreman stres i nesposobnost samoizražavanja. Ovo ne radi neko ko je opušten, smiren… Ovo ne ukazuje na stvarno pitanje higijene, već više govori o psihološkim, mentalnim i emocionalnim problemima.

 

Psovanje

Muškarci koji se “neugodno” izražavaju ne razumiju moć riječi. Njihov jezik može biti jako uvredljiv i štetan po druge. No, tu naviku morate gledati iz konteksta. Ako grupa muškaraca psuje za vrijeme fudbalske utakmice, koga briga? Momci mogu psovati jedni na druge i to i nije velika (ili nova) stvar. Oni se ne vrijeđaju tako lako. Njihova upotreba jezika odraz je muškosti i označava razliku između polova.

 

Oklijevanje

Oklijevanje dolazi iz straha od neuspjeha, a može biti povezano i sa lijenošću. Muškarci koji oklijevaju ne vole da na sebe preuzimaju teške stvari i mogu biti nepouzdani onda kad ih trebate. Muškarac koji oklijeva obično nije tip osobe koji je orjentisan na postizanje ciljeva.

 

Žvakanje leda

Mnogi od nas su upoznati sa ovim ritualom kojeg muškarci obavljaju skoro svaki put kada piju piće sa kockicama leda. Ovakvo ponašanje označava mačo-agresivnost: “Ja sam snažan! Ja sam čvrst! Rukama drobim limenke a zubima led.” Ali, za razliku od nekih drugih loših navika, ovakvo ponašanje nema neki posebni, skriveni motiv. Na kraju, muškarci ne moraju promijeniti svaku naviku samo da bi udovoljili ženama inače oni više neće biti muškarci.

 

Srkanje hrane

Muškarac koji glasno jede, na podsvjesnom nivou, pokušava da vas navede da ga primijetite. On nesvjesno sudjeluje u ponašanju koje mu daje negativnu pažnju i bez obzira na moguće kritike ili ne, on samo želi da vam privuče pažnju.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info