Kako odabrati i nanijeti korektor

0

Korektor je univerzalno oružje uljepšavanja koje pomaže da se sakriju crvenilo, tamni kolutovi ispod očiju, tamne mrlje i druge nepravilnosti kože. Ali, sa velikim brojem različitih formula i različitim načinima nanošenja, veoma lako se možete zbuniti. Pogledajte naše savjete koji će vam pomoći da odaberete i nanesete korektor kao da ste profesionalac.

Prije svega, neophodno je znati šta želite da prekrijete. U skladu s tim odaberite neku od sledećih formula:

 

Korektor u olovci

Odličan za: područje ispod očiju.

Zbog svoje čiste i svijetle formule, korektor u olovci se smatra savršenim pomagalom za prekrivanje tamnih kolutiva ispod očiju i podočnjaka. On je odličan za posvjetljavanje kože ispod očiju. Njegova blistava formula reflektuje svjetlost, prekrivajući nesavršenosti kože.

 

Kremasti korektor u olovci

Odličan za: tamne mrlje, akne.

Kremasti korektor u olovci je savršen za prikrivanje malih nedostataka na koži kao što su tamne mrlje ili akne. Nanosi se sasvim lako, a obezbjeđuje punu prekrivenost. Primjena na većim područjima kože nije preporučljiva.

 

Kremasti korektor

Odličan za: područje oko očiju, bradu.

Kremasti korektor pruža punu prekrivenost te je idealan za veća područja kože, kao što je brada ili područje oko očiju. Formula je obično pigmentisana pa vam neće biti potrebna velika količina proizvoda da prekrijete nedostatke.

 

Korektor u stiku

Odličan za: crvene mrlje, tamne kolutove ispod očiju.

U suštini, korektor u stiku je dizajniran za crvenilo kože. Njegova neprozirna formula odlično prekriva crvenilo i iritacije kože. Osim toga, većina korektora u stiku sadrži salicilnu kiselinu koja pomaže da se oslobodite bubuljica.

 

Tečni korektor

Odličan za: pjegav ten, kapilare

Tečni korektor pruža srednju prekrivenost te je idealan za prekrivanje pjega i kapilara. Zbog njegove lagane formule, možete ga nanijeti preko cijelog lica čime ćete naglasiti svoj ten. On je veoma lagan i pruža odličnu hidrataciju. Za najbolje nanošenje, koristite spužvicu ili četkicu.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info