Savjeti profesionalnih šminkera: Kako da male oči izgledaju veće

0

Skoro svaka žena želi da joj oči izgledaju veće i da njen pogled izgleda otvoreniji. Sa pravim trikovima i savjetima za šminkanje, ovo se može postići bez hirurških procedura i intervencija.

Ne vjerujete? Uvjeravamo vas da je to tačno – donosimo vam efikasne savjete profesionalnih šminkera kako da male oči izgledaju veće.

Uvijanje trepavica


Prvi i najlakši savjet je da uvijete trepavice. Ne zaboravite da je to potrebno uraditi prije nanošenja maskare. Ipak, ako se sjetite da ste trebali uviti trepavice tek nakon što ste nanijeli maskaru, sačekajte da se maskara osuši pa ih onda uvijte. PS: Nemojte da vam ovo postane praksa, jer uvijanje trepavica nakon nanošenja maskare može uzrokovati njihovo lomljenje i čupanje.

Donje trepavice


Veoma griješite ako mislite da nema potrebe da maskaru nanosite na donje trepavice. Trik je u tome što morate znati koliko je maskare potrebno nanijeti. Prvo je nanesite na gornje trepavice, a nakon toga, maskaru koja vam je ostala na četkici, nanesite na donje trepavice.

Bijela olovka za oči


Još jedan trik koji će vam pomoći da vam oči izgledaju veće je da koristite kremastu bijelu olovku za oči. Da bi ovaj trik uspio, potrebno je da olovku nanesete na donju liniju kapaka. Takođe, koristite ovu blagu olovku na unutrašnjem uglu gornjeg i donjeg kapka.

Čupanje obrva


Da bi vaše oči izgledale veće, morate obratiti pažnju i na obrve. Postarajte se da ih počupate pravilno. Ukoliko niste sigurni kako to možete najbolje izvesti, posjetite profesionalca. Takođe, blagi lukovi na obrvama mogu pomoći da vam oči izgledaju veće.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info