Savjeti za zdraviju kosu

0

Vaši divni uvojci mogu dati završni dodir vašem sveukupnom izgledu. Upravo zbog toga je važno da vam je kosa zdrava i sjajna, da biste se osjećali zanosno. Da bi vam kosa izgledala što bolje, pogledajte sljedeće savjete za zdraviji izgled kose.

 

Savjet # 1

Kladimo se da nikada niste ni pomislili da peškir koji koristite za tijelo može biti štetan po vašu kosu. Činjenica je da od njega vaša kosa gubi vlažnost. Pametniji način je da kosu nakon pranja umotate u neku staru majicu.

 

Savjet # 2

Ako želite da vam kosa izgleda zdravije, četkanje je obavezna radnja prije šamponiranja. Na taj način se poboljšava cirkulacija krvi do folikula te će se izbjeći nagomilavanje proizvoda u kosi.

 

Savjet # 3

Pletenica nije samo trendi – ona će vaše uvojke održati zdravima. Osim toga, ona je i fantastičan način da zaštitite kosu od pucanja tokom spavanja.

 

Savjet # 4

Četkanje kose je jedna od ključnih akcija na putu prema zdravijoj kosi. Izbjegavajte plastične četke. Kada četkate suhu kosu, upotrebljavajte četku od prirodne dlake , a za vlažnu kosu koristite četku čije su “iglice” od gume.

 

Savjet # 5

Ako želite da imate zdravu kosu, nemojte koristiti pamučne jastučnice. Nabavite jastučnice od satena ili svile. Isto kao i sa peškirom – pamučna jastučnica apsorbuje vlagu iz kose te je dehidrira. Osim toga, pamuk utiče i na zapetljavanje kose.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info