Kako izabrati pravu boju sjenke za vaše oči

0

Svjesni smo činjenice da pojedine žene nemaju nikoga ko bi im rekao da koriste pogrešnu boju sjenke. Drage dame, nadamo se da će vam sljedeći savjeti biti od pomoći.

Plave oči


Ako imate plave oči, tople nijanse boje breskve ili smeđe boje će vam pomoći da istaknete oči – smeđa je kontrast boja plave boje te ona, zapravo, pomaže da se istakne plavetnilo očiju. Držite se podalje od plave sjenke. Blijede nijanse ružičaste takođe će lijepo dopuniti izgled plavog oka.

Sive oči


Ako imate sive oči, hladni tonovi smeđe i ljubičaste boje su savršeni za vas. Hladne boje odgovaraju sivoj boji, jer je i ona sama hladna.

Zelene oči


Ako su vaše oči boje lješnjaka ili zelene, najbolje će vam pristajati sjenke toplih narandžasto – smeđih tonova. One će lijepo istaknuti oči, a dobro će vam stajati i ljubičaste i sjenke boje šljive.

Smeđe oči


Ako imate smeđe ili crne oči, mi vam zavidimo – vama pristaju skoro sve sjenke! Ipak, budite oprezni sa zelenim nijansama. Ako se ne nanesu pravilno, dobićete neprirodan izgled.

Preporučuje se i pažljivo korištenje pink nijansi, jer od njih oči mogu izgledati natečeno. Bitno je napomenuti da, bez obzira na boju očiju, ženama sa svjetlijom kožom bolje će pristajati svjetlije sjenke, dok će ženama koje imaju tamniji ten bolje stajati tamniji tonovi.

Na kraju, nemojte se bojati eksperimentisanja! Na krajnji izgled mogu uticati i drugi faktori (boja kose, oblik lica, cijela figura…), a eksperimentisanje sa sjenkama raznih boja je najbolji način da saznate koja vam nijansa najbolje odgovara.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info