Boje šminke za ljeto 2012

0

Ljepotice, pripremite se! Šminka za ljeto 2012. treba biti u nježnim, lijepim tonovima i svježem izgledu lica. Govorimo o rozkastim rumenilima koja ostavljaju dojam da ste se upravo vratili sa trčanja. Ili, odaberite pastelne tonove koji više odgovaraju vašoj ženskoj strani, a upotpunite ih sa življim tonovima kao što je boja mandarine koja je inače u trendu tokom cijele 2012.

 

Svježe lice

Bez obzira da li je ciča zima ili je napolju toplije nego u paklu, svježe lice je uvijek popularan način šminkanja. Održavajte ten čistim tako što ćete se umivati svako veče, raditi piling barem dva puta sedmično uz primjenu seruma koji će vaše lice održavati hidratiziranim i blistavim. Tokom ljeta, vrijedi pravilo “manje je više” pa se odlučite za toniranu hidratantnu kremu umjesto teškog pudera, a korektorom ispravite problematična područja. Za poseban, zanosni izgled lica, nanesite iluminator (posvjetljivač) preko hidratantne kreme.

 

Pastelni nokti

Za ljeto 2012., u trendu će biti kako pastelni tako i življi tonovi pa iskoristite sve prednosti lijepih boja. Razmišljajte u pravcu mentol zelene, roze poput žvakaće gume, svih varijanti lila tonova i boje kajsije, nježnih koralnih tonova i plave u boji neba. Ako želite kombinovati više trendova, probajte kolor bloking na nekim noktima. Možete probati i metalno srebrnu ili svjetlucavo zlatnu na jednom prstu, a da ostali budu u istom tonu.

 

Usne boje mandarine

Boja godine je “Mandarina tango”, što znači da vam treba savršeno narandžasti karmin. Nosite ovu boju tokom cijelog ljeta da ostavite snažan, ali elegantan dojam. Inače, dobra je ideja da kombinujete boju karmina sa bojom nekog detalja na garderobi. Na primjer, narandžasti karmin sa narandžastom kopčom ili maramom ostaviće dojam urednog i dobro smišljenog izgleda.

 

Blage smokey oči

Ovog ljeta, izbjegnite pretjerano seksi i dramatične smokey oči i odlučite se za verziju koja je malo blaža. Odaberite prizemnije tonove, kao što su ljubičasta, smeđa i boja bakra i budite blagi u njihovom nanošenju. Za jednostavne smokey oči, izaberite dvije sjenke u istom tonu, a zatim nanesite svjetliji ton preko cijelog kapka te tamnijim tonom dovršite smokey izgled. Možete nanijeti i tuš za oči na liniju trepavica, a završite sa nekoliko slojeva maskare.

 

Rozkasto rumenilo

Uz svježi izgled tena idu i blago rozi obrazi. Tonirane kreme su posebno jednostavne za upotrebu u poređenju sa suhim sjenilom ili tečnim puderom. Da biste bili sigurni da koristite pravu boju, uštinite se za obraz da vidite koju nijansu će dobiti. Izaberite ton koji je sličan, ali sa finim zrncima bijele ili zlatne boje kako biste dobili što blistaviji i svježiji izgled.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info