Čudne i prekrasne bašte – 10 ideja

0

Priznajemo – nemamo pojma čemu služe apstraktni mural na zidu i mini vjetrenjače, ali svakako dodaju pravu dramu ovoj modernoj, apstraktnoj bašti.

 

Iako nismo sigurni da je naročito praktičan, moramo priznati da ovaj romantični krov odlično izgleda u ovoj bašti.

 

Želite dodatni uticaj na travnjaku? Ove gigantske šahovske figure će upravo poslužiti u tu svrhu, a njihova jaka crno – bijela boja će pojačati cjelokupni dojam. Šah mat!

 

Budite kreativni sa svojim biljkama. Da bi se stvorila intima, ovdje je korišten bršljan, dok su grane postavljene u kružnom obliku te se stiče dojam kao da su prozori.

 

Ova ludo obrezana živica i dekor u hrabroj boji čine ovaj vrt senzacionalnim. Prostor za sjedenje, u kojem se udobno nastanjuju pločice sa motivom prostirke i fotelja na naduvavanje, predstavlja pravu oazu za odmor.

 

Otarasite se već jednom tog vrtnog patuljka i ubacite nešto neobično? Šta kažete na prekrasnog jelena od vrbinog pruća?

 

Ako želite eklektički izgled, ova neobična lampa od stabla je nešto najneobičnije što ćete napraviti.

 

Ovaj prekrasni prostor sa ugrađenim roštiljem i udobnim mjestima za sjedenje ima višestruku namjenu – može poslužiti kao kuhinja, dnevni boravak i prostor za zabavu. Osim toga, dodatni je plus to što ćete imati “sobu na otvorenom”.

 

Apsolutno smo oduševljeni ovom ljuljačkom – još samo kad bismo imali dovoljno visoko drvo na koje bismo je okačili.

 

Dodajte urbani gradski stil tako što ćete na zidu naslikati grafite svijetlim bojama. Možda čak uspijete ubijesiti i profesionalnog crtača grafita da vam pomogne.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info