10 ideja za dekoraciju malih hodnika

0

Hodnik je jednako bitan kao i svaka druga prostorija u vašem domu. Naravno, u većini slučajeva riječ je o manjim prostorijama, a evo kako da ih na veoma lijep i jednostavan način skockate.


Imate dodatni prostor ispod stepenica? Ukrasite ga uz pomoć matrice za slikanje. Možete ga pretvoriti i u mjesto za čitanje i odmor, tako što ćete dodati stolicu i lampu.


Ne dozvolite da vam prostor ostane neiskorišten! Udubljenja u zidu su obično mjesta na koja stavljamo nezgrapni namještaj ili jednu, jedinu policu. Prava je šteta ne iskoristiti ovaj višenamjenski prostor. Postavite u ovaj dio kuće sto na kojem ćete odlagati ključeve i druge kućanske predmete.


Visoka polica će vam pomoći da vaš hodnik izgleda uredno i pregledno, a istovremeno će ga napraviti i prostranijim. Pored toga, ona će biti i zanimljivi detalj na vašem zidu.


Prostor ispod stepenica možete koristiti za skladištenje. Cipelar ili komoda sa više ladica će biti komad namještaja koji će baš odgovarati ovom prostoru.


Hodnik ne mora uvijek biti mjesto u kojem ćete samo okačiti jaknu ili kaput. Ako niste blagosloveni bogatstvom prostora, zašto ga ne pretvoriti u životni prostor? Elegantni detalji će samo pojačati dramu i stil.


Cipele i kišobrane možete pohraniti i u klupu sa sandukom za skladištenje. Osim toga, ona će vam postati omiljeno mjesto na kojem ćete se obuvati.


Klasični bijeli sto i starinsko ogledalo će biti pravo osvježenje, a najbolje od svega je što će to biti odlično mjesto za spremanje manjih stvari koje, inače, jedva možete naći ujutro kada se spremate za posao.


Starinski namještaj, osim svoje atraktivnosti, ima i funkcionalnu ulogu – može vam služiti za skladištenje raznih stvari. Tamna boja namještaja nasuprot bijelim zidovima je veoma interesantan kontrast.


Svijetli podovi će dati osjećaj prostranosti i najmanjim hodnicima. Kamene pločice na zidovima i podovima su trenutno veliki hit u svijetu, tako da ćete pored funkcionalnosti imati i trendi pod.


Hodnik ne mora biti dosadan i nezanimljiv – dodajte neko umjetničko djelo i moderne detalje te ćete od njega napraviti veoma interesantnu prostoriju.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info