5 koraka do mirisnog doma

0

Umjesto korištenja hemijskih preparata za osvježenje prostora, izaberite neki od sledećih, prirodnih, “pomagala” pomoću kojih će vaš dom mirisati i uvijek biti svjež.

 

Kućno cvijeće

Ono možda i ne miriše, ali prisustvo malih saksija kućnog cvijeća i začinskog bilja u dnevnom boravku, kuhinji i kupatilu pomaže u smanjenju zagađenja i cirkulisanju svježeg vazduha u zatvorenom prostoru.

 

Kora citrusa

Nemojte bacati koru narandže, limuna, limete i drugh citursa – možete ih ubaciti u vrelu vodu te na taj način dobiti osvježavajući miris u vašoj kuhinji. Osim toga, možete i da ih ubacite u manje zdjele s vodom i postavite u bilo koji dio životnog prostora.

 

Sirće

Naspite sirće u manje posude te ih postavite u ugao prostorije – ono će apsorbovati i neutralisati sve neugodne mirise.

 

Eterično ulje i voda

U boci sa raspršivačem pomiješajte eterično ulje i vodu te dobijenom smjesom pošpricajte namještaj i tepihe. Najbolje od svega je što svaku prostoriju možete namirisati drugom bojom: dnevni boravak lavandom, spavaću sobu kedrovinom, a kupatilo mentolom – sve je do vašeg ukusa.

 

Lavanda

Vaša odjeća će uvijek lijepo mirisati, ako u ormar stavite sušenu lavandu. Možete je naći pakovanu u poroznim vrećicama (preporučujemo da je koristite u ovom obliku, kako se ne bi rasipala po ormaru).

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info