6 neobičnih stvari za uklanjanje mrlja

0

Mlijeko

Mrlje od tinte na šarenoj odjeći ćete najlakše ukloniti, ako je potopite u mlijeko i ostavite da odstoji preko noći. Sledećeg dana odjeću perite kao što to obično radite.

 

Šampon

Protiv peruti ili ne, on će vam pomoći da uklonite tragove sa kragne – razgradiće tjelesna ulja (koja se znaju nakupiti na kragni i ostaviti ružnu mrlju) i ponašaće se kao deterdžent.

 

Lak za kosu

Umrljali ste bijelu košulju tintom iz hemijske olovke? Ništa ne brinite – pošpricajte mrlju lakom za kosu i problem je riješen.

 

Pasta za zube

U zavisnosti od tkanine i mrlje, možda vam može pomoći i pasta za zube. Ako ste slučajno isprljali komad garderobe karminom ili nekim drugim komadom šminke, na mrlju nanesite pastu za zube te dobro istrljajte. Ponovite postupak par puta, sve dok mrlja ne nestane.

 

Pjena za brijanje

Mrlje od kečapa i paradajz sosa ćete najlakše odstraniti, ako na njih nanesete i razmažete pjenu (ne gel!) za brijanje. Ostavite da se pjena osuši, a zatim perite normalno.

 

Coca – cola

Ukoliko ste uprljali odjeću krvlju (raščešali ste krasticu, bubuljicu i slično), mrlju ćete najlakše očistiti, ako odjeću potopite u coca – colu i ostavite da odstoji preko noći. Možda zvuči nevjerovatno, ali stvarno funkcioniše.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info