Retro moda za modernu ženu

0

Retro stil se, unazad par godina, vraća na velika vrata te je upravo on jedan od najpoželjnijih stilova ove sezone. Taj klasični glamur je odličan izbor svih dama koje žele da malo prikriju obline. Evo par prijedloga.

Ovo može biti i haljina koju ćete nositi na zabavi: naborani, prekršteni struk će vam pomoći da “ušuškate” par suvišnih kilograma na stomaku, a dužina haljine (do koljena) će dati utisak da ste vi djevojka koja obožava zabave.

Stari, ali odličan modni detalj – lagani kaput do polovine bedara. S obzirom na to da je lagan, on je i odličan izbor za ovu proljetnu sezonu, jer ga nećete morati skidati gdje god da uđete. A to nećete ni htjeti, jer će ovaj kaputić isticati odjeću koja se nalazi ispod njega.

Ovaj stil ima sve odlike klasičnog izgleda koje su imale dame četrdesetih godina prošlog vijeka – haljina, lak, ruž i narukvica su u istom tonu, a poseban šarm mu daje biserna ogrlica.

Šta imaju zajedničko fuksija, zelena, crvena i tirkizna boja? Samo to da odlično izgledaju skupa! Stil koji možete nositi na posao ili čak prilikom večernjeg izlaska.

Volite modne dodatke? I to se lako da riješiti: na jednostavnu majicu i pantalone nabacite perlice raznih veličina. Tkođe, narukvice u boji koja se slaže sa pantalonama su i više nego poželjne. Čak možete ukrasiti i glavu, pomoću marame.

Želite da izbjegnete kao da ste upravo izašli iz “vremenske mašine”? OK, izaberite komade odjeće koji će vam pomoći da ukomponujete staro i novo: majica na štrafte i pantalone kobalt plave boje su pun pogodak.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info