7 mudrih ideja za uređenje kupatila

0

Kupatilo je veoma važan dio životnog prostora i upravo zbog toga je veoma bitno da ono bude uvijek čisto i uredno. Na kraju, ako ujutro žurite na posao, dobro je znati gdje se šta u kupatilu i nalazi, a ne da tumarate kao slon u staklari. Kupatilo je (iz, nama neobjašnjivog, razloga) obično smješteno u najmanju prostoriju tako da je nekad teško u njega staviti sve što biste željeli. Ipak, evo male pomoći.


Često se dešava da nemate mjesta za peškire. Ovaj problem ćete lako riješiti, ako na vrata postavite šipke (možete ih kupiti u radnjama kao što su FIS i OBI, a veoma ih je lako postaviti). Osim toga, one mogu ići i na zid.


Nekad je potrebno samo malo mašte. Od starih peškira možete napraviti veliki neseser u koji ćete staviti sve male potrepštine. Posao koji ne zahtijeva ogroman napor, a pomoći će vam da oslobodite prostor.


Imajte na umu da i kupatilo može biti lijepo kao i ostatak vašeg stana/kuće. Ako ne znate šta sa peškirima ili drugim potrepštinama, ubacite ih u lijepu pletenu korpu (koju možete kupiti, bukvalno, bilo gdje) te je postavite ispod lavaboa. Ako nemate mjesta ispod njega, postavite je na drugo mjesto.


Policu možete postaviti i iznad vrata. Na njoj možete ostaviti stvari koje ne upotrebljavate često te ćete na taj način izbjeći gomilanje stvari po cijelom kupatilu.


Da bi vaše ladice uvijek bile uredne, u njih možete postaviti pregrade. Na taj način ćete uvijek znati gdje se šta nalazi, a izbjeći ćete i nepotrebno miješanje šminke i drugih sredstava za ličnu higijenu.


Vjerujemo da već imate postavljen držač za toalet papir na zidu. Ispod njega možete staviti veću, prozirnu, vazu te u nju ubaciti par rolni kako bi vam uvijek bile pri ruci.


Ako nemate dovoljno prostora za gelove, šampone i ostale potrepštine, možete ih staviti na drvenu dasku koju ste prethodno postavili na kraju kade. Potrebno je da dasku zaštitite od vlage.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info