6 iznenađujućih stvari koje će vas učiniti srećnim

0

Uspješni ste, ali stalno imate osjećaj da vam nešto fali? A da, niste baš najsrećniji. Da odmah raščistimo: sreća nije samo kada ste zaljubljeni, volite, bacate kamenčiće u vodu, šetate pored rijeke držeći se za ruke… Sreća je širok pojam. Donosimo par malih stvari koje vas mogu učiniti srećnim i zadovoljnim.

 

Provodite vrijeme sa djecom

Studije su pokazale da djeca najviše vole kada su sa svojom porodicom. Družite se sa svojom djecom, unucima, nećacima – garantujemo da će ovo druženje oraspoložiti i usrećiti i vas i njih.

 

Rizikujte

Umirete od želje da pitate šefa za povišicu i unapređenje za koje znate da ste zaslužili, ali vas u tome sputava strah od odbijanja. Zvuči poznato? Ako vas strah od razočarenja sprečava da povremeno rizikujete, vi zapravo sami sebi uskraćujete sreću. Sledeći put se nemojte bojati! Ako dobijete to što ste željeli, bićete jako uzbuđeni i zadovoljni, a ako i ne dobijete – uvjerićete se da neke stvari i ne bole koliko ste mislili.

 

Ne robujte navikama

Vi volite svoje navike i najsrećniji ste kada radite stvari po ustaljenom redoslijedu. Ili bar tako mislite. Ispostavilo se da dosljednost nije uvijek najbolje rješenje i da vas ne čini konstantno srećnim, posebno kada se radi o aktivnostima u kojima biste trebali uživati. Pazite da ne upanete u kolotečinu, jer se onda nećete lako “isčupati”. Probajte nove stvari – garantujemo da su promjene odlična stvar.

 

 Kupljena sreća

Kao što nas je većina i mislila, stara izreka o novcu i sreći nije baš istinita. U redu, možda vas i hoće usrećiti ako sebi kupite neku novu stvar koju ste već odavno željeli, ali istraživanja pokazuju da će vas trošenje novca na druge ljude učiniti još srećnijim. Kad ste zadnji put poklonili nešto najboljoj prijateljici ili mami? Nadamo se da to ne radite samo od rođendana do rođendana!

 

Škrabanje

Možda će zvučati čudno, ali istraživanja pokazuju da vas crtanje svih onih cvjetića, zvjezdica i čudnih oblika tokom telefonskih razgovora čini srećnijim. Dakle, slobodno se opustite i prepustite škrabanju 🙂

 

Mali odmor

Uopšte nije neko veliko iznenađenje vijest da nas odmor čini srećnim. Međutim, iznenađenje je to što za sreću nije bitno njegovo trajanje. Naime, istraživanja pokazuju da smo jednako srećni ako smo na odmoru sedam dana ili jedan vikend. Bitno je da se promijeni okruženje.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info