9 načina da proljeće uljepšate cvijećem

0

Sada kad nam je stiglo proljeće, želimo da njegove radosne boje budu i dio mašeg doma, a najlakši način da to i uradimo jeste da osvježimo prostor raznobojnim cvijećem.

Iako veliki cvjetni aranžmani odmah privlače pažnju, manje “grupe” cvijeća su često brži i lakši način da osvježite prostorije svog doma. Donosimo par ideja. Uživaje!

 

Pomiješajte šarene cvjetove te ih podijelite u vaze iste boje, ali različitih oblika.

 

Buket tulipana je pravi vjesnik proljeća, a on će vam istovremeno vratiti i vedrinu u životni prostor.

 

Stavite vazu sa narcisima pored prozora te ćete na taj način sobi dodati vedrinu. Prirodna svjetlost će još više istaknuti prirodne, žute nijanse ovog predivnog cvijeta.

 

Ovaj šareni buket od sasa (anemona) i ruža dodaje pravu “eksploziju” boja površini drvenog stola.

 

Elegantni porculanski bokal služi kao savršena vaza ovim lijepim tulipanima sa dugim stabljikama.

 

Par čaša ili tegli u koje ćete staviti ukrasne grančice ili pojedinačne cvjetove su odličan i jednostavan način da naglasite boje u dnevnom boravku ili bilo kojoj drugoj prostoriji.

 

Kombinujte cvjetove pastelno ružičaste i ljubičaste boje sa bijelim cvjetovima te ćete dobiti paletu boja koja je pravi odmor za oči.

 

Možda nisu Van Goghovi “Suncokreti”, ali cvjetovi žute boje u plavoj vazi (ili bokalu) jednostavno privlače pažnju. Isti dojam dobijate i ako koristite svijetlo zelenu vazu i crvene cvjetove 🙂

 

Ponekad i jednostavni i mali aranžmani, kao što je ovaj, mogu prostoru dati dašak elegancije.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info